Wyświetl pojedynczy post
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2012, 11:57
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Lisia propaganda:

Patrząc po nagłówkach:

"Kaczyńska i Dubieniecka na zakręcie"

"Cejrowski, Ziemkiewicz (...) prawicowi celebryci"

"Jak Rzeczpospolita odkryła trotyl, a Kaczyński podpalił lont"

to niezła z tego propagandowa tuba PO.

Odnośnie manipulacji medialnej i tego czy nie dajemy się mediom wodzić za nos wystarczy zestawić obraz Prezydenta Kaczyńskiego jaki roztaczały media przed i po katastrofie. Oczywiście można powiedzieć że o zmarłych nie wypada pisać źle, ale ten obraz Kaczyńskiego oraz jego żony po katastrofie to wyciągnięcie wszystkich inicjatyw społecznych, spotkań o których szeroko przed katastrofą nikt nie pisał, bo obraz Prezydenta wpisywał się w pewne tendencje i zapewne wielu ludziom u góry był na rękę...

Jeśli ktoś myśli to widzi również to co pojawia się teraz w mediach. Nie trzeba być wyjątkowo inteligentnym żeby zestawić sobie fakty i nieścisłości które się pojawiły. W publikacjach nie słychać głosu dociekliwości, nikt nie pyta o brak zwrotu wraku, nie pisze czy Polski rząd wyraził zgodę na pocięcie samolotu, nikt nie sprawdza i nie analizuje badań pasów na których badania wykazały ślady trotylu.
Śmiesznie zakłada się że Rosja zrobiła wszytko co najlepsze dla nas i przeprowadziła całe śledztwo bezstronnie. I przy takim podejściu nigdy się nie dowiemy czy nawigatorzy byli pijani, niedoszkoleni czy to był zamach czy po prostu kwestia słabego sprzętu i lotnisku na którym z powodu sprzętu/ braku oświetlenia(notabene zaraz po wypadku na szybko wymienianemu przez Rosjan-fakt ogólnie przemilczany) doszło do złożenia kilku przyczyn które spowodowały katastrofę.

Media na które wiele osób się powołuje nie podają i nie analizują faktów tylko wdają się w propagandowe krzykactwo, w zarzuty, straszenie konkretnymi osobami. Jak dla mnie nie wiele się różnią od słów Jarka, które szokują kilku tu obecnych, o mordach, zdradach. I to nie ważne czy w tym konkretnym przypadku Jarek ma tę racje czy nie. Chodzi o wyrobienie sobie opinii o konkretnych mediach, redaktorach żeby nie dać wodzić im się za nos. Jak można śmiać się z czyjegoś pieniactwa samemu go uprawiając?
Szkoda że nie ma w Polsce jakiegoś ważnego tytułu, mądrze i na zimno analizującego to co w kraju się dzieje, niezależnie i bez konkretnego poparcia politycznego.
Ale to wynika chyba z tego że u nas każdy łyka co mu się np w TV podaje.. Bo tak prościej, po co łamać głowę i szukać problemów...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!