Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2012, 12:42
arti napisał(a):Wyświetl post
Był dokładnie w takim samym środku jak dziś (czyli 13 miejsce) i długami, które by doprowadziły do bankructwa (bo nie było z czego zarobić kasy na funkcjonowanie klubu). To tylko taka mała uwaga do Waszej dyskusji.
Fakt, faktem było podobne miejsce jak teraz, też miejsce 13, choć ja tam Wisłę tak wówczas jak i teraz widzę już oczami wyobraźnie kilka pozycji wyżej czyli w środku tabeli, tu zgoda, ale z tymi długami to jednak jej brak. Owszem Wisła miał problemy finansowe, ale teraz jej zadłużenie wydaje sie być dużo większe ..

____
Co do Clebera:
kot napisał(a):Wyświetl post
A czy to nie Cleber dawał sobie głowę uciąć za piłkarza oferowanego Valckxowi i przez niego odrzuconego, po czym sam Cleber zrezygnował z bycia skautem w Wiśle, uważając Valckxa za swojego wroga Czy aby nadal jego głowa jest na karku, bo piłkarz proponowany przez Clebera, zniknął z powierzchni ziemi chyba
kot napisał(a):Wyświetl post
A czy aby to nie za Bednarza, Cleber postanowil zabrać syna z Wisły No i ten tekst o oferowanych Bednarzowi tanich piłkarzach, bez info jak dobrych. Ale cukrówa, Bednarz powinien stworzyć jedenastkę z jego pilkarzy i aż dziw bierze, ze jeszcze nie stworzył, ale wszystko przed nami. Cleber skaut Valckxa nie wypalil, więc może jako menager wypali z Bednarzem, a do tego już oferuje się Cupiałowi, jako niedoszły trener. Lubiłem faceta, jako piłkarza, ale teraz chyba trochę się zagubił, nie tylko w Wiśle, bo miejsca jakoś nigdzie nie zagrzał.
Nic mi tu dodać.

______
I mniej ważne PS.
Co do moich cytatów ukazanych przez użytkownika szprotson , to z satysfakcją konstatuję, że czas jedynie potwierdza ich słuszność, szkoda że tak drastycznie, bo sam nie spodziewałem się aż takiej zapaści braku profesjonalizmu jak za Bednarza, tak tragicznych transferów, jak choćby Sikorski „co kopie się po czole”, „chamka boiskowego” Quioto (choć jego akurat nie skreślałbym jeszcze), jak i kolejny „genialny transfer” czyli LO Frederiksen (wygląda na to że i Bunoza by grał tu lepiej), szkoda to nawet komentować.

i PS.ważniejsze.
Co do działań samego bosa, to cóż, nie zasiejesz nie zbierzesz. I nie dwa okienka jak za S.V., które były jedynie zaczątkiem budowy, ale długofalowa inwestycja na kilka lat, czyli minimum 4, 6 okienek transferowych, tyle że z profesjonalistą na funkcji dyr. sportowego (choć na zbliżonym poziomie do byłego dyr. sp. PSV.), czyli nie z J.B. czy innym Zdzichem K.

i jeszcze jedno PS. Czyli coś co było, ale skoro nadal jest to warto przeczytać z gazety, kto nie czytał, tytuł "Jacek Bednarz skuteczny jak niewidomy snajper".
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...niewidomy.html

______

Do postu poniżej :
syryls napisał(a):Wyświetl post
Normalny Dyrektor Sportowy nie zatrudiałby 5 co najwyżej przęciętnych(opinia mocno zawyżona) tylko 1-2 wzmocnień, to co on robił przed jesienią to chyba tylko uzupełnieniem kadry tak jakbyśmy mieli miejsce w LM...

Normalny dyrektor jest tylko człowiekiem, więc jeśli w każdym okienku byłoby np. 5 transferów, z czego jeden to piłkarz stający sie najlepszy w drużynie na poziomie Meliksona (I okienko), czy Bitona (II okienko), po 2, lub 3 piłkarzy będących wzmocnieniami (np. I okienko Genkow /nadal jest naszym jedynym napastnikiem i niestety najlepszym/ i Pareiko /był dobry, dziś mizeria/), oraz co naturalne, 1 lub 2 transfery nietrafione ( w sumie początkowo nietrafione, dziś oceny wyglądają już nieco inaczej, np. Jaliens /bo ostatnio akurat gra dobrze/, Siwakow /z perspektywy czasu ktoś taki by sie nam właśnie teraz bardzo przydał/..), to per salto możemy mówić o więcej niż przyzwoitym poziomie profesjonalizmu. Czyli: 1 b. dobry, 2,3 przeciętni, ale wzmocniający,1 lub 2 nietrafione, dla mnie okay.
Co do II-ego okienka przed kw.. do LM, to kurek finasowy zotał tak przykręcony, że na końcu wszystkie kandydatury Stana zostały odrzucone na LO i pojawił sie .. stary znajomy Diaz. Pamiętajmy, że nie były to transfery, tzw. pierwsze wybory S.V. .. Polityka oszczędnościowa była już w II okienku.

Powtórzę, trzeba zasiać, aby zebrać, Cupiał boi się zasiać, więc na ...LM musi czekać jak ..na Godota.
A co do transferów to, aby zachowac jakkąś stabilizację w drużynie, to 3, lub 4 transfery być powinny, a nie 5, ale to tylko moja skromna ocena, rewolucja co okienko też nie jest wskazana.
Ostatnio edytowane przez milosz : 12.10.2012 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując