Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2012, 21:48
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym wziął pod warunkiem, że dostanie kontrakt po Żyro, a Żyro będzie łykał 300 patoli euro rocznie.
Nie no, daj spokój. Garguła to chyba obecnie najgorszy piłkarz ekstraklasy. On jest emanacją wszystkiego co najgorsze w polskim futbolu: gwiazdorstwo, zblazowanie, kompletne wypalenie, tumiwisizm. Tragiczny piłkarz. To jest taki Jodłowiec, Kikut, Łobodziński, Iwański. Rak wyniszczający nasz futbol. Pokolenie obecnych 26-30 latków.

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
* Wisla organizacyjnie dalej tkwi w latach 90, Lech i Legia sie rozwijaja. Jak tak dalej bedzie, to za 10-15 lat nie bedziemy mieli czego szukac przy tych klubach.
Nie chciałbym zostać oderbany jako napinający się, ale wydaje mi się, że już w tej chwili na dłuższą metę (czyli nie w pojedynczym meczu) macie kłopot. Oczywiście polska liga jest bardzo niestabilna, więc cała ta nasza przewaga może się skończyć w momencie, w którym ITI stwierdzi, że nie wystarczy już zabieranie nam wszelkiego dochodu na spłatę długu i poprosi o uregulowanie całości na już. Wtedy leżymy i mamy 4 ligę z nową nazwą.

Ale jeżeli to się nie wydarzy to Wy potrzebujecie gdzieś 7-10 nowych piłkarzy, żeby nawiązać z nami walkę, bo w innym razie macie wypalonych emerytów z gigantycznymi pensjami, zblazowane polskie gwiazdki, bardzo, bardzo przeciętnych Polaków z kartą na ręku i umiarkowanie utalentowaną młodzież.

Szczerze mówiąc dopiero teraz czuję jak dużo zależało od tego gola APOELu na awans. Gdyby go nie strzelili to nie byłoby u Was rowu mariańskiego w sferze psychiki, byłaby kasa, był by właściciel, który wreszcie znalazł świętego Grala. A tak nastąpiło przelicytowanie, gigantyczne pęknięcie balona i w sumie skończyły się kariery kilku piłkarzy (bo teraz to oni tylko udaja, że się starają - parę lat temu jak KSP czy Pogoń z Wami jakiimś cudem prowadziła to praktycznie było wiadomo, że w II połowie ich rozjedziecie walcem, a co najmniej wyrównacie). A teraz? Styl Piasta czy Bielska, tylko nazwa inna.

Już raz to kiedyś widziałem. Widzew Łódź to się nazywało.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 18.09.2012 o godz. 21:51.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując