|
Tu nie chodzi o napastnika, gdybyśmy mieli JAKIKOLWIEK środek pomocy, to gra wyglądałaby inaczej. Warto zauważyć, że po wejściu Boguskiego i zejściu Garguły coś drgnęło. Orbit pojawia się w sporej liczbie postów - owszem, jest żałosny, to nie podlega dyskusji. Ale zwróćcie uwagę na Czarka Wilka. Przecież ten chłopak jest katastrofalny technicznie. Katastrofalny to nawet za mało powiedziane. Co z tego, ze walczy i biega, skoro beznadziejne zagrania niweczą cały jego trud.
W obronie także mamy dwa ciekawe przypadki - Łukasza Burligę i Jana Frederiksena. Odnośnie pierwszego, to jasne było, iż wiele spodziewać się nie należy. Drugi zakrawa na razie na kpinę. Probierz powinien głośno płakać, że zabrano mu Paljica, naprawdę.
Akurat Jaliens pokazał dzisiaj, że postawienie na niego nie jest głupim posunięciem. Najlepszy nie był, ale do miana najgorszego na boisku wiele mu brakuje. W porównaniu do Chaveza z meczu z Polonią - kosmos.
Aha, geniusz techniki - Iwica Iliew - jest piłkarzem, którego gra doprowadza mnie do szału. Stał się tak przewidywalny (zwrócili na to uwagę także komentatorzy), że przeciwnicy nie mają problemów z odparciem jego ataków. Osobną kwestią jest to, iż gdyby miał z kim grać (do środka), to może wyglądałoby to inaczej.
Osobno chcę napisać o Gordanie Bunozie. Jak dla mnie - najlepszy z naszej ekipy. W dodatku po tragedii, jaka niedawno go spotkało. Brawo, Gordan!
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
|