Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.09.2012, 15:46
FraMat, jako, że wypowiadasz się w sprawach ekonomicznych a innych odsyłasz do książek Pytanie :Sprawozdania finansowe wychodza, niestety z opóźnieniem. Najnowsze udostępnione (Wisła SA) jest na 2009 rok.
Dlaczego tak jest ?

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Sam pisałem, że nie chcę mi się wierzyć w straty finansowe po dobrym sezonie w Europie i sporych zyskach z tego tytułu. Działania klubu jednak zdecydowanie wskazują, że albo jest to prawda albo Cupiał wypompowuje z klubu ostatnie pieniądze. Różnica między obecnym okresem a tym sprzed kilku lat? Ty naprawdę uważasz, że Bednarz dysponuje kasą na transfery ale mimo wszystko sprowadza Sikorskiego zamiast kupić kogoś ciekawego? Pamiętasz jedno zgrupowanie zagraniczne podczas tak długiej przerwy? Przecież to też świadczy o oszczędzaniu...
Dobrze, oszczędzamy na piłkarzach, zmniejszono również budżet. Wszystko ma ręce i nogi. Jak narazie.
Ale cała ta teoria zacznie się chwiać, jeśli teraz Cupiał np zatrudni Smude i rzuci mu na piłkarzy w zimie, przy okazji będzie opłacał Probierza.
Wtedy to już będziemy zakręceni na maksa. Bo taka sytuacja to ani "cięcie kosztów" ani "zwijanie interesu".
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.09.2012 o godz. 15:54.
..
Odpowiedz cytując