K4millo napisał(a):

Ogólnie chodzi o to, że są rozbieżności co do tego kto będzie płacić Kirmowi na wypożyczeniu - jakimś cudem Groningen myślało, że będziemy pokrywać pensje Kirma gdy będzie grał u nich. Kiedy wyszło, że jednak nie oddali sprawę do FIFA.
Jeszcze nie mówmy o wielbłądzie bo może u nich pracują więksi idioci niż u nas ale jeżeli FIFA rozpatrzy sprawę dla nas negatywnie to Bednarz już się chyba z tego nie wykręci.
EDIT
K4millo napisał(a):

|
Oni nie myślą tylko mają to na papierze podpisane przez Bednarza i zwrócili się z tym do federacji holenderskiej KNVB, która przyznała im rację i skierowała sprawę do FIFA.
|
Że KNVB ich wsparło to nie dziwota. To nie PZPN, w Holandii wspierają swoje kluby. Jestem pewny, że umowa jest niejednoznacznie skonstruowana ale tego po Łysym 'prawniku' można się spodziewać. Ale dopiero FIFA może wydać wiążącą interpretacje umowy i do tego czasu nie można mówić o jakiejś wielkiej wpadce klubu. Ot zwyczajne niedopatrzenie Łysego, do czego już się wszyscy przyzwyczaili. Jeżeli jednak FIFA przychyli sie do interpretacji holenderskiej to już rozmawiamy o zupełnie czym innym i jak pisałem wcześniej Bednarz powinien za to polecieć.
FraMat napisał(a):

|
Ja myślałem, ze zawsze tak jest: Klub wypożyczający bierze kase za wynajem piłkarza, ale sam opłaca w dalszym ciągu jego pensję.
|
Nie koniecznie. Wszystko zależy od umowy między klubami, klub macierzysty może nic nie płacić, płacić wszystko albo jakiś procent wynagrodzenia.