Grantar napisał(a):

Przez takie "durne" myślenie np w Victoria Pilzno .... grała w lidze mistrzów ...
Popatrz na skład tej drużyny.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/vi...erein_941.html
Rzeczywiście oparta na "zachodnich profesjonalistach".
Specjalnie podaje przykład drużyny o porównywalnym budżecie i geografii.
Niech ci to da do myślenia. Teoretycznie bo ty tak swoje wiesz po co tu myśleć.
|
Grantar, a czy Czechy to jest Polska?
Odpowiem Ci niestety tak - przeczytaj parę książek o Czechach, ich mentalności. To są urodzeni fighterzy. Bardzo solidni ludzie. Mają taką mentalność. To ich wrodzona cecha charakteru. Można się z tego śmiać, ale tak jest.
Po drugie Czesi są od nas znacznie bliżej zachodu - tam funkcjonują szkółki piłkarskie na o wiele bardziej rozwiniętym poziomie niż u nas.
Musisz Grantar zrozumieć pewną rzecz - Polacy niestety solidni nie są. Gdyby tak było, od dawna mielibyśmy sukces w piłce nożnej. Bo to nasz narodowy sport.
I wszelkie statystyki przemawiają na niekorzyść Bednarza. Jak dla mnie to on jest odpowiedzialny za obecną stagnację w klubie. I przez to dzisiaj, czy nawet już od dwóch lat przez brak solidnych następców "złotej jedenastki" Kasperczaka przeżywamy piekło. Niech mi ktoś odpowie - jaki to właściwie pomysł na Wisłę ma Bednarz? Był już tutaj przez pewnie ponad 3 lata, więc ktoś mi musi na to pytanie wyczerpująco odpowiedzieć.
Grantar napisał(a):

|
Taak fighterzy. Np w 1939 r.
|
Taką wypowiedź pozostawię bez komentarza... mam inne zdanie na temat 1939 w wykonaniu Czechów...
Po prostu jak się nie znasz, to nie dogryzaj.