Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2012, 21:56
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Stratą czasu jest dyskutowanie z gościem, który z Wisły chce zrobić zachodni klub, którego polskie jest tylko adres i nazwa.
Tak samo szkoda dyskutować z kolesiem, który bronił (do czasu aż się skapnął, że połowa forum zesrała się już ze śmiechu po przeczytaniu jego wynurzeń) tekstów Bednarza o tym, że szkółka się nie opłaca. Pamiętasz te Twoje brednie o menadżerach wykupujących nasze gwiazdy? Czy może już wymazałeś z pamięci i znowu będziesz udawał, że nie wiesz o co chodzi?
Tak jest najłatwiej - jak Cie złapią za rękę to krzycz, że manipulacja.

Dzisiaj zastanawiałem się, jakim piłkarzem byłby Brud gdyby urodził się w Holandii - tak mnie coś naszło. Bardzo możliwe, że całkiem niezłym. Gdyby zamiast biegać po kartofliskach mógł grać na równych jak stół boiskach, gdyby był pod nieustanną opieką specjalistów, gdyby... Miał pecha, że urodził się w Polsce.

Niestety, są tępe strzały które uważają, że wystarczy takiego chłopaka zakisić w ME a potem voila - mamy wychowanka. Żaden wpierdól nie jest za wysoki, żadna kompromitacja zbyt dotkliwa - będą bronić patologii, bo to "nasza" patologia.

Tacy ludzie jak Ty Grantar - przerażają mnie. Przez ludzi z taką mentalnością jak Twoja nasz futbol kona. I szczerze mówiąc - w dupie mam jakie przesłanki tobą kierują. Bronisz i wspierasz patologię.

Na szczęście pojawiają się jasne punkty: Legia, Amica, Lubin. Niewiele to, ale nie od razu Kraków zbudowano. Chociaż nie - u nas nie buduje się piłkarsko nic.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Stratą czasu jest dyskutowanie z gościem, który z Wisły chce zrobić zachodni klub, którego polskie jest tylko adres i nazwa.

Przez takie "durne" myślenie np w Victoria Pilzno .... grała w lidze mistrzów ...
Popatrz na skład tej drużyny.
Zamiast patrzeć na transfermarkt, to spójrz lepiej tu.
W skrócie: 14 drużyn juniorskich w każdej kategorii wiekowej, 30 trenerów szkolących młodzież, skauting wśród drużyn juniorskich regionu, boiska.

Ogólnie - nie wiem jakim trzeba być ignorantem żeby nie znać różnicy między szkoleniem i bazą w Czechach a naszą. Nie wiem Grantar, czy masz nas za idiotów, czy może...

No nic, pewnie znowu zmanipulowałem. Znów nie zrozumiałem Twoich głębokich przemyśleń. Ale wiesz co - to pewnie dlatego, że bredzisz. Majaczysz. Łączysz różne fakty ignorując uwarunkowania które za nimi stoją.
Czesi mieli lepsze szkolenie i dziesięć lat temu, wtedy nawet więcej znaczyli niż teraz. I nagle Grantar odkrył Amerykę - w Czechach nie kupują na potęgę zagranicznych piłkarzy!
No żesz ....a mać! Przyszło Ci do głowy, że nie muszą, bo od kilkunastu lat szkolą na wysokim poziomie własnych?!

A my nie. I nawet gdybyśmy teraz zaczęli (Jacuś twierdzi, że się nie opłaca, ale kij), to na efekty trzeba będzie poczekać przynajmniej kilka lat. Może dłużej.

:facepalm:
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.08.2012 o godz. 22:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując