Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2012, 03:46
Tak chłopaki, szkoda czasu, bo od teraz tylko s1mone będzie za nas wszystkich prezentował jedynie słuszne poglądy, szkoda jedynie że nieoparte na prawdzie.
s1mone, jak kogoś atakujesz w netcie , to wpierw sprawdź, co napisał, a później komentuj, a nie odwrotnie, bo inaczej wychodzisz, kolokwialnie pisząc na idiotę.

O jakich Ty 100 tysiącach piszesz, w moim kontekście !?! Kłamliwie sugerujesz że chciałem aby J.B. wpłacił żądaną kwotę, tymczasem Ja jedynie chciałem, aby Bednarz dotrzymał własnego słowa w tym względzie, a w żadnym przypadku, aby nie wpłacał sum oczekiwanych przez Hutnika.
milosz napisał(a):Wyświetl post
(..) Wracając do sprawy negocjacji z Hutnikiem.. jeśli prowadzisz z kimś pertraktacje i oferujesz 20 tyś., aby następnie je przeciągnąć i skorzystać z kruczka prawnego, po czym pozyskujesz potencjalny towar za 8 tyś. , to jaką masz od teraz opinię, otóż krętacza i oszusta. To do J.B., a uderzy to w przyszłości i Wisłę przy kolejnych negocjacjach. Jasne że nie powinniśmy wykładać sum żądanych przez Hutnika, którego interes mam notabene głęboko gdzieś, ale kontrahentów sie szanuje, bo inaczej sami tracimy szacunek u innych, nie 8 a minimum te 20 tyś powinno być na koncie Hutnika, a może i cos w dodatku, jakaś obietnica trwałej współpracy.
milosz napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy będzie też arbitraż, ufam że go nie przegramy, bo w każdych okolicznościach interes Wisły w takich relacjach jest dla mnie priorytetowy.
Temat ten, to odgrzewany kotlet, ale zaatakowany przez innego użytkownika tego forum, napisze to raz jeszcze.
Kwota oferowana przez Hutnika były za wysoka (użyłem nawet określenia w innym tekście , że była "fantazyjna"), jedyne co krytykowałem , to fakt, że Bednarz zaproponował kwotę 20 tyś i zamiast później ją wpłacić, to świadomie przeciągał negocjacje, tak aby pojawiły się terminowe przesłanki prawne, po których wpłacił jedynie 8 tyś. Rzecz nie dotyczy, więc żadnych 100 tysięcy, tylko raptem 12 (20-8=12), 12 tyś. złotych. Pytanie brzmi, czy warto było oszukać Hutnik na kwotę 12 tysięcy, bo wpłata 8 była widać planowana, a własna propozycja 20 tyś, była jedynie oszustwem, mającym na celu przeciągnięcie negocjacji. Moja interpretacje jest w tym względzie jasna. Takie rozwiązanie przyniosło więcej szkody niż pożytku. Zaoszczędziła Wisła 12 tyś, ale straciła dobre imię, co w biznesie jest wartością cenniejszą od pieniędzy. Ciekaw jestem, jak teraz będą wyglądały dalsze relacje nie tylko z Hutnikiem, ale z innymi małymi klubami, od których będziemy chcieli kolejnych młodych piłkarzy.. Mamy teraz opinię, oszusta i krętacza. Zero zaufania, a o jakąś trwałą współprace będzie niezmiernie trudno. Nie mamy Akademii Piłkarskiej, więc powinniśmy chociaż budować dobre relacje z potencjalnymi kontrahentami. Zyskaliśmy 12 tysięcy złotych, ale straciliśmy dużo więcej, takie jest moje zdanie w tej sprawie. Ufam, jasno kolejny raz zaprezentowane, choć nie wiem, czy np. użytkownik s1mone cokolwiek z tego zrozumiał, mam jednak nadzieję, że kolejny raz nie będę musiał mu tego wyjaśniać, (bo mnie też szkoda czasu na wyjaśnianie komuś prostych tekstów, to do s1mone). I tyle w temacie.

Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2012 o godz. 04:16.
Odpowiedz cytując