bonawentura napisał(a):

|
Jeżeli ktoś powie dzisiaj, przy takim zasobie kadrowym a nie innym, że celem Wisły jest MP, to jest co najmniej śmieszny. Ten skład nie gwarantuje nam w przyszłym sezonie gry w pucharach i tyle.
|
thechris napisał(a):

|
Puste słowa... Równie dobrze Śląsk może mówić, że ich celem wejście do LM a Maaskant, że jego celem jest objęcie posady selekcjonera reprezentacji PZPN. Między celami a marzeniami czasem droga jest zbyt długa i kręta, żeby mówić o tym głośno i nie wystawić się na śmieszność.
|
Bednarz już bodaj dwukrotnie zapewniał, że walczymy o mistrzostwo, więc patrząc na poprzednie lata jestem w stanie w to uwierzyć.
bonawentura napisał(a):

|
Co do ostatniego akapitu - tak, dobrze zrozumiałeś - chodzi mi o podatność na kontuzje, nic więcej. Mam szacunek do Sobola i Głowy, ale to już nie te lata, by móc zachwycać wszystkich swoją grą i jednoczesnym brakiem jakichkolwiek kontuzji w całym sezonie. Co do Sikorskiego - Ty myślisz, że to jest nienormalne, gdy kibic, widząc kontuzję nowozakontraktowanego zawodnika martwi się, czy on w ogóle będzie u nas w jakimkolwiek spotkaniu grał. Ja mam złe przeczucia i wolę w tym względzie być pesymistą. Po Dawidowskim i Gargule mam traumę. Nie wiem jak Ty.
|
Słowo łamaga nie odnosi się raczej do podatności na kontuzje. Dlatego się skrzywiłem, bo w moim rozumieniu obrażałeś Arka i Sobola. Jeżeli chodziło o podatność na kontuzję to się zgadzam. Co do podatności na kontuzje Sikorskiego to czas pokaże.
Lukasz napisał(a):

Każdy popełnia błędy i się na nich uczy. Każdy podejmuje lepsze lub gorsze decyzje w swoim życiu. Jeśli swoim postępowaniem nie wyrządził krzywdy innym to w czym problem? Po co ten bat?
Wiem ze można patrzeć na niego przez pryzmat jego decyzji i nie znając prywatnie nie lubić, ale to jest nasz piłkarz. Może nie idealny, może czasami niedojrzały ale nasz.
|
Maor sprawia wrażenie osoby, która za 2 € zabiłaby własną matkę. Nie miałbym z tym problemu, bo większość piłkarzy leci na kasę. Gdyby przyszedł do Wisły i mówił jak Wilk, że przychodzi tutaj się wypromować, czy mówił, że Wisła płaci mu 2 razy tyle itp. to nie widziałbym problemu. Jednakże jeżeli mówi o wdzięczności dla Wisły, że chce tu grać itd. a potem odwala takie rzeczy to moim zdaniem w Wiśle grać nie powinien. Do tego handlowanie narodowością... i jeszcze powiedział, że wybrał Izrael mimo iż gdyby grał dla Polski to zarobiłby... Dla mnie jest moralnym ogryzkiem i jego nazwisko nigdy więcej nie powinno być wykrzyczane/skandowane na Reymonta.
Na koniec sprawa miejsca w tabeli. Moim zdaniem porównywalne zespoły mają Legia i Zagłębie. Zamieszać będzie mogła Korona, Lech i może Jagiellonia. Ruch bez Fornalika zapewne utonie w ligowej szarzyźnie, a w Śląsku nie jest najlepiej. Reasumując w mojej ocenie za pierwszą 6 nie wypadniemy.