Szpen napisał(a):

w sumie w Polsce mamy S-ek i A:
W budowie: 1.067 km
W eksploatacji: 2.060 km
od 2007 roku, gdzie mieliśmy około 1000 km gotowych dróg A i S plus 300-400 km w budowie, dziś mamy łącznie z wybudowanymi i w trakcie, 3200 km tras klasy S i A.
|
Przepraszam że wyręczam kolegę Pablo ale taka demagogia aż woła o napiętnowanie:
Pablo84 pyta:
"Szpenio powiedz napisz mi bo autentycznie nie wiem.Ile % wybudowano autostrad do zakłądanego planu? (do daty meczu PL-Gre)"
Szpenio odpowiada:
"od 2007 roku, gdzie mieliśmy około 1000 km gotowych dróg A i S plus 300-400 km w budowie, dziś mamy łącznie z wybudowanymi i w trakcie, 3200 km tras klasy S i A"
Dla tych którzy nie widzą różnicy:
1. kolega Pablo pyta o autostrady, Szpenio pisze o autostradach i drogach szybkiego ruchu.
2. Kolega Pablo pyta o porównanie do planów (zakładam że chodzi o plany ogłoszone przez PO po objęciu władzy), Szpenio porównuje do liczby kilometrów autostrad i S-ek istniejących w 2007
3. Kolega Pablo pyta o drogi wybudowane, Szpenio pisze o wybudowanych i w trakcie.
Żeby odpowiedzieć na pytanie kolegi Pablo wystarczy sięgnąć do listy stanowiącej podstawę mojego zakładu z Siwym (jest na stronie 379 tematu). Od razu zaznaczam że ta lista jest już okrojona w stosunku do deklaracji PO dotyczących kilometrów oddanych autostrad do rozpoczęcia euro. Jeśli ktoś ma ochotę może sprawdzić jaki procent z nich został oddany przed Euro. Mnie wychodzi że to około 30%.