|
[QUOTE=domin_czyzyny;1255461]tekst prawie jak z Gówna Wybiórczego. Nikt mądry nie zachęca do latania za Holendrami, Włochami czy Niemcami. Przyjechali do nas i mają się czuć dobrze, co nie znaczy, że Polacy (Ci dla których Polska to coś więcej niż malowanie ryjów i kupowanie kondomów w barwach Biało - Czerwonych) mają im dawać dupy czy robić loda... Mamy się zachowywać godnie, z honorem i szacunkiem do nich i do nas samych.
Jak my jako naród nie będziemy się szanować, to nikt nas szanować nie będzie. Jeśli my nie będziemy bronić własnego zdania, to nikt nie będzie nas szanował i traktował poważnie. Musimy mieć ogromne kompleksy, które pogłębiają jeszcze media i wmawiają nam, że jesteśmy gorsi od Włochów, Niemców czy Hiszpanów.
I tylko lizidupstwo jest pochwalane.
nie obrażam się na określenie "prawdziwy Polak" - widzę, że w Twoim języku to określenie obraźliwe, szydercze, itp. Nigdy też nie udawałem małpy na widok czarnucha - tak uprzedzając Twoje oskarżenie.
I nie cała Europa jest negatywnie nastawiona do naszych kibiców, w wielu miejscach byliśmy traktowani dużo lepiej niż w tej "TOLERANCYJNEJ HOLANDII" (choćby Liege - tak blisko a jaka różnica w traktowaniu). A w Enschede zostaliśmy potraktowani gorzej od muzułmanów, czarnuchów, żółtych, itp. - co oczywiście nie znaczy, że teraz się zaczaję na Holendra i mu w.......ę. Ja mówiłem tylko o tym, że dla mnie ten kraj pod względem wizerunku jest skończony i wiele lat minie zanim zmienię zdanie. I nigdy nie ubrałbym sobie koszulki w tym kolorze (rodem z MPO) i z pogardą patrze na ludzi nieświadomych, którzy ją ubierają - podczas, gdy nasi rodacy są gnębieni przez obywateli i państwo holenderskie i traktowani w wielu przypadkach jak zwierzęta.
Osoba, która ubiera sobie koszulkę obcego Państwa i jara się nim, dla mnie nie jest świadoma swojej Polskości. Dla takiej osoby, Polska to tylko miejsce, w którym się urodziła i obecnie mieszka.
Taką świadomość narodową zresztą lansują obecne media i niestety szkoła. W Twojej głowie ta świadmość chyba też jest na takim poziomie.
ja nic takiego nie słyszałem, reportem PAP też tego nie słyszał. Może Fuck Euro zrozumieli zgodnie z linia polityczną dzisiejszego lewactwa, że jak jesteś przeciw EURO to jesteś rasista i cham!!
I nie mówiłem o udawaniu małp, mówiłem o szacunku dla samego siebie, swojego Klubu i Kraju. Chodziło mi głównie i jaranie się jakimiś kopaczami, ubieranie obcych barw i zlewanie swojej godności i szacunku do swojego kraju.
a dla mnie Wisłę i Polskę poniżaja osoby, które piszczą na widok kopacza, ubierają obce barwy - w szczególności holenderskie. I nie piernicz o wierności, bo co ma piernik do wiatraka.
Nie jeden taki jak Ty chodzi oglądać mecze na stadionie Cracovii, bo przecież Legia, Lech tam też przyjeżdża - a to renomowane kluby są ...
Widze ze wszystko o mnie wiesz. mowisz o piernku do wiatraka, tylko ze to wy przyszliscie manifestowac swoja nienawisc do wszystkiego w formie ktora byla jaka byla. Ciezko bylo mi zrozumiec jaki cel mial ten protest gdyz poszedl w zla strone. Wygladalo to tak jakby dwoch wiedziala co robi a reszta klakierow przyszla "bo bedzie fajnie" ktos cos zaspiewal ktos cos powtorzyl i wyszla wielka "kupa" nie protest.
Poruszasz sie po forum w bardzo patriotycznym tonie i dobrze z tym ze nie oceniaj innych lub krytykuj na podstawie opini z ktorymi ci nie po drodze.
|