Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2012, 15:03
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o gaz: przeczytaj dokładnie mój poprzedni post a zwrócisz uwagę że podkreśliłem iż większym problemem było dopuszczenie Rosjan do współdecydowania w sprawie rur tranzytowych (tak naprawdę sprawa była jeszcze bardziej skomplikowana bo wchodził w to i Gudzowaty i wewnętrzne rosyjskie rozgrywki; powiem tylko tyle że artykuł z linku pokazuje cały ten proces bardzo jednostronnie). Problem polega na tym że: prezedent i tak nie był w stanie zablokować tego procesu (w tym kontekście był dla Rosjan niegroźny), za kilka miesięcy i tak prawdopodonie przestał by być prezydentem, gdyby ich intencją było chronienie spraw gazowych poprzez eliminację prezydenta znaleźliby na to znacznie lepszy sposób niż masakrę 100 osób w katastrofie lotniczej.
No nie wiem.... mnie ogolnie ton tego artykułu dość przekonuje... to znaczy uważam, że możliwe jest by dla zrealizowania dealu wielkich prywatnych spółek, bądacych fundamentem rosyjskich oligarchów i polityków, dealu mogącego przynieść milardy euro do prywatnych kieszeni ludzi pokroju Miedwiediewa, Zubkowa, Millera będacych sprzymierzeńcami Putina i w gruncie rzeczy go finansujących, jest usuniecie z drogi przeszkód w postaci prezydenta śmiesznego państewka, który nagle postanowił te, trwajace od lat deale, uciąć.
Nie twierdze, ze tak było, ale za takie pieniądze można nie takie rzeczy zrobić
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując