Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2012, 14:26
Szpen napisał(a):Wyświetl post
1. człowieku o czym ty do mnie piszesz? to że jak mantre powtarzasz wszystko jak twoj umilowany wodz JK, to nie znaczy ze wszyscy tak maja. Ja mam swoje zdanie na temat Sawickiej i to tutaj napisale. To ze ktos z PO rozpacza na nia, to mnie to .... obchodzi. Wyraznie pokazales jak jestes zaslepiony.
2. ulala, teraz to wlasnie kolega sie zblaznil. Znajdzi chocby jeden powazny dokument z a2 ktory podpisal Polaczek i ktorego nie s.......i. Podpowiem Ci. POlaczek nie zrobil nic, oprocz ciagniecia PPP po Belce. Cala historia wykupu itd to Belka i wczesniejsze rzady, poznien dluga przerwa, az do PO. zebys nie tracil czasu poczytaj:
ad1. Bardzo dziękuje Szpeniu że w końcu zechciałeś nas poinformować o swoim stosunku do wypowiedzi działaczy PO na temat wyroku na Sawicką: "To ze ktos z PO rozpacza na nia, to mnie to .... obchodzi" . Powiem że głebia tego przekazu połączona z lakonicznością formy naprawdę mnie urzekła . Jednak prawdziwym cukiereczkiem są wnioski jakie wyciągasz z tego faktu: "jak mantre powtarzasz wszystko jak twoj umilowany wodz JK, to nie znaczy ze wszyscy tak maja" czy to "wyraznie pokazales jak jestes zaslepiony" . Naprawdę tajemnicą pozostają dla mnie menadry Twojej psychiki które w sposób tak zdumiewający potrafią łączyć ze sobą trzy zdawałoby się zupełnie niezależne wątki . Naprawdę prima!
ad2. Toś mi dopiero przysunął Szpeniu! Naprawdę nie wiem gdzie się schować . Efekt byłby jednak jeszcze lepszy gdybyś wyedytował źródło swoich "rewelacji": forum skyscrapercity . Innymi słowy może wpisać się tam anonimowo każdy zapodajac to co mu ślina na język przyniesie. Może to być np: sam Grabarczyk albo jeden z jego teczkowych, wykonawca autostrady albo wynajęty przez niego "internauta", PR-owiec wypelniajacy obowiązki służbowe itp, itd. Ciekawe Szpeniu że nie zapaliło Ci się czerwone światło przy tym: "Minister Grabarczyk wreszcie dokończył to, czego nie chciał dokończyć Polaczek" albo przy tym "Tymczasem Grabarczyk błyskawicznie rozpisał nowy przetarg". Rozsądny człowiek powinien chyba sobie zadać pytanie: skoro Grabarczyk był taki cool to dlaczego jego własna partia zrezygnowała z jego usług jako ministra Albo to:"Niestety, zrobił to za późno. Wiosną 2008 chętni na koncesję zgłosili się tylko dwaj - obaj zagraniczni. Obaj zaśpiewali cenę znacznie powyżej założonej. Ministerstwo zaczęło negocjacje w sprawie ceny. Kryzys je ostatecznie zakończył" ; co tłumacząc na ludzki znaczy że minister z PO stracił cały rok procedując koncepcję (odrzuconą dużo wcześniej przez Polaczyka) która ostatecznie okazała się kompletną klapą. Następne cuda: przyzczyną tego że w 2012 walczymy o "przejezdność" A2 są: decyzja prezydenta Warszawa z 2004 (ja bym poszedł dalej i wskazał na potop szwedzki ), bezproduktywne przymiarki ministra Polaczka (ich bezproduktywność polega na tym że po roku straconym przez PO na wdrażaniu produktywnych przymiarek koniec końców uznano że lepiej jest kontynuować bezproduktywne przymiarki ministra Polaczka ) iTabloidowy Kazimierz (to pewnie ze względu na swoją tabloidowość zaczął popierać PO i w zamian za to dostał swoją "działkę" przy uzyskaniu kontraktu przez DSS). I jeszcze taka perełka: "spokrewniona z biskupem dynastia Hoserów zażądała odsunięcia autostrady od dziesięciohektarowej posiadłości, którą niedawno sobie zreprywatyzowała. Strach pomyśleć, czym by się to skończyło w IV RP" ; no pewnie że winny jest PiS, co prawda wtedy już nie rządził ale mógł rządzić i wtedy spowodowałby opoźnienie , itp, itd. Zwykły rynsztok napisany przez czeladnika PR-owca. Doprawdy Szpeniu trzeba mieć poczucie smaku na poziomie Palikota żeby zamieszczać coś takiego jako dowód potwierdzający słuszność swoich tez. Jeśli nie masz tego świadomości to wyjaśniam Ci: skompromitowałeś się co najmniej tak samo jak w przypadku "pożyczki" dla MFW.
I na koniec dobra rada: jeśli chcesz skorzystać cokolwiek z tej rozmowy to sięgnij do wcześniejszych stron i dyskusji które toczyliśmy na ten temat z kolegą Siwy. Masz tam wyjasnione czarno na białym co i jak. Kolega Siwy (choć z moim poglądami się nie zgadza) ma w przeciwieństwie do Ciebie pojęcie o budowie dróg i czytając tamte posty być może nie będziesz się dawał wpuszczać w tak prymitywny palikotyzm.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.05.2012 o godz. 16:33.