Siwy_89 napisał(a):

Sprawdziłem poprzedniego posta.
Zakład, który miałby polegać na tym, że wszystkie odcinki mają być oddane z max 3 miesięcznym opóźnieniem, nie miałby z mojej perspektywy sensu. Jeśli chcesz, to mogę znaleźć Ci posty, w których piszę, że niektóre odcinki zostaną oddane pół roku później, a niektóre pół roku wcześniej. Zawsze twierdziłem, że to zależy od rzetelności wybranych w przetargach wykonawców. Najważniejsze zawsze dla mnie było to, że te drogi powstaną i jak widać powstają. Czarnowidztwo zwolenników PiS i ich mediów jakoby budowy miały zostać przerwane nie sprawdziły się.
Twierdzenie, że Czesi w ostatnich latach budują więcej autostrad niż Polacy uznam jako żart.
pozdrawiam
PS. Drozd - jesteś boski Jeśli PiS będzie dalej bredzić tak jak ty, to nigdy wyborów nie wygra.
|
Kolego Siwy,
1. Szczerze mówiąc mało mnie ineresują Twoje posty w których piszesz że: "
niektóre odcinki zostaną oddane pół roku później, a niektóre pół roku wcześniej". Powołałeś sie na propozycje warunków zakładu zaproponowanych przez emj10 (którą ja zakwestionowałem) stwierdzającą wyraźnie o:
"niemożność skończenia odcinka w bliżej określonej przyszłości zgodnej, bądź bliskiej informacjom zawartym w §2.1". Zacytowałem Ci jednocześnie kolegę emj10 który w postach bezpośrednio ustalajacych warunki zakładu daje jednoznaczną wykładnię że
"bliżej określona przyszłość" to dla niego 3 miesiące. I ma to sens bo inaczej można by w nieskończoność argumentować że pomimo tego iż odcinek buduje się kilka lat powyżej przewidzianego terminu to ponieważ nie nastąpiło fromalne "przerwanie prac" w związku z tym "defaultu" nie było
2. Argument o tym że:
"Zakład, który miałby polegać na tym, że wszystkie odcinki mają być oddane z max 3 miesięcznym opóźnieniem, nie miałby z mojej perspektywy sensu" odbieram w najlepszym wypadku jako niepoważny. To mnie więcej tak jak bym ja napisał że: "
Zakład, który miałby polegać na tym, że odcinki mogą być oddane z opóźnieniem wiekszym niż 3 miesiące, nie miałby z mojej perspektywy sensu". Powiem krótko: widziały gały co brały. Jeśli teraz zaczniesz sie powoływać na to że inaczej rozumiałeś warunki zakładu to napiszę: nie mam czasu na dyskusje z gówniarzem. Tym bardziej że jeśli prześledzisz genezę zawarcie zakładu to zauważysz z pewnością że kilka razy już Ci w temacie ustalenia warunków zakładu ustąpiłem.
3. Myślę że możesz ze spokojnym sumiemien przyznać że zakładając 3 miesięczny okres
"bliżej określonej przyszłości" zakład przegrałeś. Mam nadzieję że zachowasz się honorowo.
A jeśli chodzi o Czechy to sprecyzuj proszę co masz na myśli piszac o "ostatnich latach" bo pachnie mi to bardzo tanią demagogią. Naprawdę żenującą.
Podsumowując: Czarnowidztwo zwolenników PiS i ich mediów jakoby budowy miały zostać przerwane sprawdziły się. Ze względu na brak środków praktycznie stanęła praca na autostradzie A4 i bardzo kiepsko wygladają perspektywy jej dokończenia. W tym kontekście pisanie o "
powstąjcych drogach" wygląda na wjątkowo kiepski żart. Taki na poziomie Tuska wizytującego budowę autostrad z helikoptera. I na koniec kolego Siwy: nikt nie bedzie podejmował z Tobą następnych zakładów jeśli nie zachowasz się honorowo w przypadku tego o którym rozmawiamy obecnie.