Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2012, 13:47
Nie mówmy o Jovanovicu, że jest słaby. Pamiętajmy też, że jego nominalna pozycja to środek obrony. Także w gruncie rzeczy przydałoby się sprowadzić prawego obrońce do naszej kadry. Skrzydła obrony u nas kuleją, a to niedobrze, bo wzmocnienie siły ataku na skrzydłach przez bocznych obrońców często robi przewagę.

Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
a I bez niego Valckx pozostawił po sobie silny szkielet zespołu na kolejny sezon.

bTy naprawdę nie widzisz, że to co napisałeś, jest zwykłym oksymoronem? Nie można bowiem być w dobrej kondycji finansowej, gdy klub gra źle i ma kiepskie wyniki – najlepszym przykładem cała polska liga. Wszystkie polskie kluby grające słabo, nie istniejące w pucharach, zajmujące w ostatnich latach regularnie miejsca za Wisłą, mają bardziej lub mniej poważne kłopoty finansowe i z wypłacalnością. Tak naprawdę, nie ma w Polsce klubu, który nie byłby ekonomicznym bankrutem, nawet jeśli zatrudnia dużo tańszych w utrzymaniu zawodników niż ma Wisła.

Więc jeśli Bednarz faktycznie myśli tak jak piszesz, a niestety wiele na to wskazuje, to przepraszam za dosadność, ale jest zwykłym idio…., dobra, nie będę kończył, bo nie chcę nikogo obrażać.
a) Moim zdaniem nikt nie pozwolił Valcxowi tego silnego szkieletu zbudować. To nie przez niego, ale obecnie mamy w kadrze wielki bu... powiem jednak dyplomatycznie - bałagan. Gdyby pozwolić mu tutaj zostać conajmniej przez kolejne 2 lata, jestem pewien, że dopiero po 4 latach mielibyśmy wymiernik jego pracy w postaci jakiejś wykrystalizowanej kadry. Sytuacja finansowa klubu byłaby lepsza, być może i dzięki temu, że Wisła w końcu awansowałaby do europejskich pucharów. Wystarczyło trochę szczerych chęci by drużyna budowana przez Valcxa miała ponadprzeciętną jakość i rok w roku biła drużyny z polskiej ligi na głowę. Niestety nikt nie pomyślał, stwierdzono, że drużyna jest beznadziejna. A szkoda, bo można było coś sensownego stworzyć

b) Wiem co napisałem - uważam tak samo jak Ty. Gdybyś przejrzał głębiej forum, dowiedziałbyś się, że cały czas krytykuję Bednarza za jego konferencję i bzdury, które wypowiada na każdej z nich.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.05.2012 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując