Wyświetl pojedynczy post
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2012, 11:44
Towarzysz Generał napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Czarek to w mojej ocenie najlepszy zawodnik Wisły w tym sezonie. Faktycznie jako jeden z niewielu zostawiał serce na boisku (swoją drogą w Polsce robimy z tego jakąś super cechę, a prawda jest taka, że KAŻDY zawodnik powinien z takim zaangażowaniem grać). Niestety jest strasznie surowy technicznie. Ma problem ze zmianą ciężaru gry, czy kontrolą tempa. Nie wspominając nawet o strzale z dystansu. Plusem były jego wejścia do przodu, ale od jakiegoś czasu ich nie widziałem (przypuszczalnie wynika to z taktyki).
W normalnych warunkach piłkarz surowy technicznie nie mógłby pretendować do miana najlepszego piłkarza jego drużyny jeśli mówimy tu o kandydacie na mistrza kraju większego niż San Marino. Wychodzi na to, że piłkarz bez umiejętności wygrywa konkurencje na najpopularniejszego grajka bo jako jedynemu (lub jednemu z nielicznych) się chce. Myślę, że mamy odpowiedź dlaczego Wisła przegrała co można było przegrać w ostatnim sezonie. Póki w jakimś stopniu wyróżniającym się piłkarzem w klubie będzie zawodnik środka pola, bez techniki, bez podania, bez strzału, z kiepskim odbiorem piłki (mnóstwo fauli), bez warunków fizycznych, które powinien mieć na tej pozycji, bez wzrostu i skoczności (gol Elsnera) i ogólnie bez większego talentu do piłki nożnej to nie ma co liczyć, że Wisła będzie wyżej niż w ostatnim sezonie.

Wisła miała jednak lepszych grajków w tym sezonie. Na jesieni Biton wymiatał. Pareiko też jest wyżej w moim rankingu. Diaz zostawia na boisko tyle samo zdrowia jak nie więcej. Melikson długo się leczył bez niego Wisła była to inna słabsza drużyna. Wilk miał bardzo mały wpływ na charakter tej drużyny a jeśli jakiś miał to często negatywny. Prowokował mnóstwo fauli 30-40 metrów od bramki z czego wpadało bardzo dużo goli. Jak wypadł ze składu na dwa mecze to Wisła nawet jakby odżyła i wygrała dwa mecze.
Odpowiedz cytując