Odniose się do jeszcze jednej opinii
thechris napisał(a):

|
Fetę to mieli we Wrocławiu. W Krakowie było wręczenie pucharu i runda honorowa. Nie myl podstawowych pojęć. . Dla mnie to była życzliwość i kultura na wysokim poziomie. Coś co mogłem oglądać do tej pory na meczach tenisa ziemnego czy golfa. Jestem dumny z tego jak klub i kibice przyjęli braci z Wrocławia. Stanęli na wysokości zadania. Mnie to się oglądało z przyjemnością. Wiem, że mocno kibicowałeś aby MP został Ruch ale musisz obejść się smakiem.
|
Obawiam się, że przesadziłeś.
Nie bylo tu żadnego przejawu kultury czy życzliwości.
Nie byłoby bowiem takiego zachowania, gdyby na naszym stadionie mistrzostwo zdobył inny klub (Legia, Amica czy Ruch). Nikt z naszych by ich nie oklaskiwał. Nie pozwolono by na runde honorową a wręczenie pucharu odbyłoby sie przy gwizdach, albo w ogóle.
Tak więc nie przesadzajmy z ta nasża kulturą i zyczliwością jak na korcie tenisowym czy polu golfowym.
thechris, czy oklaskiwałbyś kulturalnie nowego mistrza gdyby to była Legia, albo Amica?
A po co wałkujemy ten temat? Widocznie jest taka potrzeba. Nie wszyscy kibice identyfikują się pogladami i zachowaniami innych kibiców.Warto, aby ci najbardziej fanatyczni też wzieli to pod uwagę.