Cytat:
|
Jirsak na rezerwowego jest przyzwoity.
|
Jirsak jest u nas już 5 sezon ! Przez ten czas nie potrafił ugruntować swojej pozycji w klubie, nie miał serii dobrych meczów w których regularnie asystował/zdobywał golę. Uważam że jest to dobry zawodnik od strony piłkarskiej natomiast ciężko powiedzieć dlaczego jego statystyki nie powalają. Nie jestem w grupie tych którzy twierdzą że Tomek grał dwa dobre mecze na rundę bo on miał tych dobrych meczów trochę więcej.
Może się już powtarzam ale jeśli miałbym wybierać czy podpisać goscia których przez 5 lat nie sprostał w pełni oczekiwaniom a podpiosac piłkarza który regularnie w Górniku gra dobre mecze, jest kapitanem do tego prawdopodobnie założenie koszulki Wisły byłoby spełnianiem jego marzeń to wybieram Pazdana. Chyba że w klubie widzą miejsce dla dwóch bo to zasadniczo inne pozycji chociaż do tej pory w klubie nie mogą dojść gdzie wystawiać Jirsaka.
PS. Liczę że w nikt nie wyda 500 k euro na piłkarza pokroju Kupisza. Jak mają wydawać taką kasę na tak przeciętnego piłkarza to już wolę aby postawić na kogoś młodego kto być może będzie grał nawet gorzej ale będzie rokował postęp na przyszłosc. Wisła Kraków to nie klub pokroju Jagi gdzie często grało się z kontry i taki Kupisz wypuszczał sobie piłkę i leciał z nią do przodu na dzika notorycznie wywracają się przy lekkich dotknięciach wielokrotnie symulują faule w sposób iście frajerski bo taki Iliev to jaskółkę potrafi zrobi przynajmniej z jakaś gracją

Chyba że coś się zmieni od następnego sezonu...
Powiało optymizmem kedy Bednarz wspominał o ofertach dla Pawła oraz Głowackiego natomiast teraz jestem co raz bardziej zaniepokojony. Informacja o sondowaniu możliwościowy pozostania Dragana brzmi szokująco. Ciekawi mnie też jakie losy czekają piłkarzy JW bo ja takiego Dwaliszwiliego brałbym w ciemno... można by było wtedy również pożegnać wtedy spokojnie Genkova bo różnica na korzyść Gruzina jest kolosalna.
Resumując gdyby działacze klubu wygrzebali trochę grosza i wykazali się refleksem to można byłoby skleić ciekawy team. Np taki Dudu z Widzewa wiadomo że w obronie gorzej od Dragana na pewno nie zagra, a w sezonie ze 4,5 goli po jego wrzutkach może spokojnie paść.