Wyświetl pojedynczy post
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2012, 13:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
zawsze zastanawiałem się jak to jest, że Cupiał toleruje takich ludzi wokół siebie jak Kapka i jak dla mnie jedynym wytłumaczeniem (tak, wiem, teoria spiskowa, ale na tym forum już sie wielokrotnie pojawiała) jest to, że Cupiał przejął Telefonikę i w konsekwencji Wisłę, nie jako samodzielny przedsiębiorca, ale "słup" wystawiony przez grono byłych UBeków, którym w gruncie rzeczy wszystko zawdzięcza i którzy mają na niego takie kwity, że nie ma zmiłuj się.

A nieustanne zmiany w Wiśle (nowi piłkarze, nowi trenerzy,) to po prostu gwarancja legalnego wyciągania ze spółki prowizji, honorariów. Jednym słowem prywatnego wzbogacania się na spółce.
W takiej sytuacji w Wiśle nic nigdy nie będzie stabilne. Owszem, od czasu do czasu, a nawet częsciej będa jakieś tytuły i sukcesy, ale przeplatane wstydliwymi okresami (Levadie, Karabachy, Vaalerengi, albo Podbeskidzia).

No.
Nie napisałem tego jako moderator. Nie ma to żadnej wartości autorytetu czy czegoś tam, ale najzwyklejsze podejrzenia zwykłego kibica.
Wytłumaczcie mi to lepiej jak potraficie.
No może jedynym wytłumaczeniem jest coś takiego?
Bo trudno znaleźć logiczne wytłumaczenie o co w tym wszystkim chodzi.

Ale idąc tym tropem to czemu nie ma boisk treningowych?

Już tłumaczę

Budowa boisk treningowych przez spółki podstawione przez zainteresowanych za kasę pochodzącą ze zbiórki od anonimowych darczyńców czy ze sprzedaży cegiełek, pamiątek na aukcjach jest dużo skuteczniejszym szybszym i lepszym sposobem wyprania i wyciągnięcia kasy niż babranie się w kontraktach.

A żaden US czy inny nik nie przyczepi się do grubych strat bo przecież budują dla dzieci
Odpowiedz cytując