Dariook napisał(a):

|
A do czego niby oni są potrzebni? Chyba do walki o utrzymanie a o nobilitacji już nie wspomnę. W normalnych warunkach byś pewnie nawet o nich nie usłyszał. Dlatego boisko niestety zweryfikuje ich przydatność dla zespołu - boleśnie.
|
Do czego? Popatrz sobie na piłkarzy którzy odejdą z klubu: Paljić, Diaz, Lamey, Jirsak,Nunez, Biton. Czyli zostają: Pareiko?, Jovanić, Jovanović, Jaliens, Chavez, Bunoza, Sobolewski?, Wilk, Garguła, Melikson, Boguski, Iliev, Małecki, Kirm, Genkov zostaje 15 piłkarzy! Już widzę jak w obecnej sytuacji kupujemy/zatrudniamy przynajmniej 5 klasowych piłkarzy. A taki Czekaj, Burliga, Uryga, Brud czy Kurto mogą uzupełnić kadrę pierwszego zespołu podobnie jak Nalepa, Chrapek czy Szewczyk. Mam nadzieję, że w tym okienku uda się pozyskać ZA DARMO Wiślacką trójcę z Trabzansporu. Turcy mogą tak skalkulować sprawę jak my myślimy o Jaliensie a mianowicie: "oddajmy ich pierwszemu chętnemu to chociaż zwolnią się pieniądze z ich kontraktów" i w dobie rzekomego kryzysu w finansach Naszego klubu te 3 wzmocnienia by mnie satysfakcjonowały. Tak dobrze przeczytaliście WZMOCNIENIA. Głowa jest lepszy od wszystkich naszych stoperów, Piotrek jest w mojej opinii lepszym obrońcą niż Dragan czy Junior, a Paweł jest lepszym napastnikiem od Dudu Bitona. Ja widzę skład na przyszły sezon następująco: Pareiko-Jovanović, Głowacki (Czekaj)i, Chavez, Brożek- Małecki, Wilk, Sobol (Genkov), Melikson, Iliev (Kirm)-Brożek
Chodzi o to, że warunki nie są normalne! I należy rozsądnie je zmienić...