KOALIK napisał(a):

To co było wiadomo od dawna, dzisiaj potwierdzono. Jak czytam niektórych, to też mogę napisać, czy ich wpisy popierające Valckxa nie są sponsorowane. Co ma Kapka do transferów Lameya, Jaliensa, Nuneza, Bitona, Genkowa, Ilieva, Boukhariego, Branco, Siwakowa i Diaza, czyli mniejszych bądź większych niewypałów transferowych (wśrod tej grupy ludzi są największe darmozjady w całej historii Wisły), bo przez to cierpimy jako klub. Oczywiście pewna grupa na tym forum nie wyobraża sobie krytyki Valckxa (bo na prawdę myśli, że on jest taki świetny - tylko pytanie, czemu go wywalono z PSV i musiał pracować w Chinach, bo go nikt poważny w Europie nie chciał - odpowiedź dla mnie jest jasna, ale dla niektórych zapatrzonych w jedną opcję nie dotrze to nigdy) i woli atakować Kapkę za stare rzeczy, które z obecną sytuacją finansową i sportową mają też coś wspólnego, ale mniej niż szkodliwe działania Valckxa oraz Basałaja. Żeby nie było, Kapka tak jak Valckx powinni mieć zakaz działania na korzyść Wisły, ale dla mnie jest dziwne, że wyczyny Valckxa niektórzy chcą zasłonić bardzo złym wpływem Kapki na Nasz Klub.
Jak niektórzy nie mogą tego zrozumieć. Co z tego, że są wpływy za ELM i LE, jak sprowadzenie i utrzymanie wynalazków Valckxa jest widocznie większe. To nie jeden piłkarz, a kilku ma zdecydowanie największe kontrakty w historii Wisły, do tego wysokie kwoty za podpis i dla agentów, czy dla sprzedających klubów. Do tego trzeba też doliczyć wykupienie Chaveza, bo o tym sporo osób zapomniało za ok. 500 tys. euro.
|
sponsorowane są chyba wpisy za obecną polityką Pilcha i Kapki, tyle w temacie.
Valckx robił to na co miał kasę i na co miał zamówienie z góry... popełnił błędy, ale kto ich nie robi. Chyba tylko ten, co jedzie sobie do Egiptu zamiast prowadzić rozmowy transferowe ...
Obecnie sprawa wygląda tak, że zarząd obecny chce zrzucić winę na Holendrów za wszystko od nieudanych transferów po brak prądu i pokrętne działania Kapki z Mandziarą.
Tak, Kapka też się dołożył do OBECNYCH PROBLEMÓW, to przez niego mamy zablokowane 700 tyś. euro w UEFA. Ja nie wiem jak można gościa (KAPISZONA) jeszcze tolerować w Wiśle. Podobno też to on stoi za Bunozą, Jovaniciem.
moim zdaniem sprawą kluczową jest BAZA. ALBO WISŁA (CUPIAŁ) W NIĄ ZAINWESTUJE I BĘDZIE CHCIAŁ ROZWOJU KLUBU, ALBO WCZEŚNIEJ CZY PÓŹNIEJ BĘDZIEMY BEZ MŁODZIEŻY, BEZ PIENIĘDZY NA TRANSFERY I BEZ JAKICHKOLWIEK PERSPEKTYW.
Dziś jeszcze parę baniek wystarczy na ściągnięcie kilku piłkarzy, ale w przyszłości będzie coraz gorzej. I albo będziemy sami ich szkolić, albo ich mieć nie będziemy w ogóle.