Wyświetl pojedynczy post
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2012, 21:33
Pareiko- ? - Głowacki - ? - Jovanovic --- Makuszewskii - Wilk - ? -Małecki - Milik -?

Brakuje mi lewego obrońcy,środkowego obrońcy,środkowego pomocnika-typowego rozgrywającego,i napastnika.

ustawienie 4-4-2,chciałem nawiązać do ustawienia i tej Wisły z przed lat którą wszyscy wspominają w meczach z Schalke czy z Lazio.

Z Pareiko umowę można by przedłużyć w tym sezonie nie ustrzegł się błędów ale bramkarz z niego solidny,zostawiam go tylko dla tego,że na innych pozycjach są potrzebne wzmocnienia bardziej niż na bramce,oczywiście na ten moment.

Boczni obrońcy powinni ''chodzić'' po skrzydłach jak wtedy chociażby Marcin Baszczyński,naturalnym jego następcą jest Marko,w obronie troche słabo za to widać ze wytrzymałościowo daje rade,w miare szybki,zadziorny,często się włącza do akcji ofensywnych.

Na lewą strone obrony przydałby się kandydat o takich samych atutach..w ekstraklasie nie znalazłem takiego zawodnika.

środkowi obrońcy,w prasie przejawiały się informacje o powrocie Głowackiego, osobiście uważam to za dobry pomysł,jak był zdrowy to wywalczył sobie miejsce w Trabzonsporze,jedyne czego można się obawiać to właśnie ta jego skłonność do kontuzji,aczkolwiek przed wyjazdem do Turcji w Wiśle prezentował się bardzo dobrze i co ważne obchodził się przez dłuższy czas bez większych urazów.

Drugim środkowy obrońca - Może Marcin Wasilewski? napisałem na początku,że nie mam typa na tą pozycje ale może udałoby się go wyciągnąć z Belgii, myślę,że tworzyłby dobrą parę stoperów z Arkiem,do tego mocny przy stałych fragmentach gry i daje nam alternatywę na bok obrony gdyż może grać a w zasadzie jego naturalną pozycją jest prawa obrona.

Skrzydłowi

Makuszewski z Jagi,niesamowicie szybki zawodnik robi wiatr na skrzydle,narazie jeszcze gorsza wersja Grosickiego ale kto wie jak ten chłopak się rozwinie,jest bardzo młody i widać w nim to,ze bardzo chce i mu zależy,na pewno transfer do większego klubu jak na polskie realia wyzwoli w nim dodatkowe zaangażowanie,widać w nim potencjał

Drugi skrzydłowy

Patryk Małecki..może się jeszcze ogarnie i zacznie grać.. może w innym towarzystwie w innych okolicznościach będzie z niego pożytek.
Nie ma co za dużo o nim pisać jesli zacznie zapierdalać tyle ile narzeka to będzie z niego dobry skrzydłowy.

Def. pomocnik

Czarek Wilk - krótko,piłkarz do którego można mieć jak najmniej zastrzeżeń w tym sezonie,przykład tego,ze warto kupować piłkarzy z polski którzy się wyróżniają w polskiej lidze niż stawiać na żenujących obcokrajowców .

rozgrywający - niestety Wolskiego z Legii nie wyciągniemy ,nie ma w polskiej lidze rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia

Napastnicy,Milik naprawdę dobry chłopak,szybki ,przebojowy,młody
drugi napastnik,dobrze grający głową najlepiej kopia Marcina Kuźby..nie mam kandydata

Ide spać bo jutro wstaje do pracy,napisałbym jeszcze wiek poszczególnych pilkarzy ale juz nie mam sily..

Ciekawe ile by kosztowało sciagniecie tych grajków i ile dało by sie wyciągnąć z reszty szrotu z naszej kardy którego tutaj nie wymieniłem.. oczywiście jako uzupelnenie składu brałbym naszą młodzież
Odpowiedz cytując