Szpen napisał(a):

widzisz, bo nie zrozumiales mojej grafiki dotyczacej emigracji. Arapaho napisal, ze spieprzylo z Polski mnostwo ludzi, ze juz nikogo nie ma u Nas w kraju. A ja dalem mapke pokazujaca, ze z innych panstw spieprzylo jeszcze wiecej procentowo niz u Nas. Ty jak zawsze wyczytales swoje. Zamiast sens.
jeszcze raz o wieku. Badania jakie sa kazdy widzi. Mozna sie z nim zgadzac badz nie. Wlasny wybor. Ale nie podwarzysz tego, ze dzis europa zachodnia zyje o 10 lat dluzej nie My teraz. A dlaczego? Bo sa cywilizacyjnie do przodu od Nas. A skoro ich gonimy, to jest wiecej niz pewne ze i My zyc bedziemy dluzej.
|
Tak tak Szpen - nie zrozumiałem sensu Twojego ukrytego przesłania... Może na tych mapkach jeszcze miejsca ukrycia skarbów są zaznaczone? Dajże chłopie spokój...
Jeszcze raz Ci przypomnę - mamy tragiczny dostęp do służby zdrowia. Cywilizacyjnie to my trzeci świat "gonimy" więc jak Ty chcesz osiągnąć +80 "dożycia" nie wiem. Wiem, że to będzie zapewne kolejny z cudów Tuska...
ps. wyświetliłem sobie post Pysia, jak nie chcecie sobie psuć dnia odpuśćcie jego czytanie