Tak mi przyszło na myśl komu zależy na tym, aby tu grać. Ciekawi mnie ilu naszych obecnych piłkarzy dostając atrakcyjną finansowo ofertę np. z Legii skorzystałoby z niej. Dawniej w drużynie była atmosfera. Myślicie, że Zieniu, Cleber, Baszczu, Błaszczu, Brożkowie przypadkowo mają sentyment do Wisły? Tu nie chodzi o ich sukcesy, o pieniądze, tu chodzi o ten klimat. Oni to rozumieli. Nie zarabiali tyle co nasze obecne gwiazdki, różnie z nimi bywało. Popatrzcie na radość Zienia ze zdobytej bramki z Legią na Reymonta.
Nie chcę wszystkich "wrzucać do jednego wora", ale widzę tylko trzech piłkarzy, którzy mam wrażenie, że dają z siebie tyle ile mogą: Pareiko, Jovanović i Wilk. Popatrzcie, na reakcje Wilka przy karnym. Długo dyskutował z arbitrem, niby nic, mógł zebrać kartkę mimo, że jest kapitanem. Nie udało się to jeszcze próbował zdekoncentrować strzelca. Jovanović z kolei nie mógł pogodzić z czerwoną kartką Bunozy. Po raz kolejny w meczu sędziowanym przez tego sędziego publicznie manifestował, że nie zgadza się z jego decyzją. Do tego, czy to nie u niego było widać prawdziwe łzy po Derbach? Pareiko mi już dawno zaimponował, a w tym meczu zagrał do tego naprawdę nieźle. Mówcie co chcecie, ale reszta naszych by tylko przepraszała kibiców. Brakuje tutaj lidera. Brakuje kontuzjowanego Sobola, ale przydałby się też taki Kosa. Tylko czy nawet oni w tej szatni mieliby przebicie? W drużynie w której większość zawodników gra od ledwie ponad roku? W drużynie, w której są prawie sami obcokrajowcy?
Pora dać szansę chłopakom z MESA. Jak już mówiłem mecz z Legią będzie dla nich nagrodą i wyróżnieniem. I tak już w lidze nic sensownego nie ugramy. Myślmy przyszłościowo. Najlepsi z MESA pewnie zostaną, w przeciwieństwie co do naszej najlepszej jedenastki.
silver03 napisał(a):

|
Z tego cyrku należałoby jedynie zostawić Wilka, Pareike, i może Melexa i może Małego. Reszta powina spier*** statystować na boisko w innym klubie.
|
Lubię Maora, ale mam wrażenie, że on tu już nie chce grać. Co do Małeckiego wszystko wyjaśni się latem. Jeżeli odejdzie na prawie Webstera to znaczy, że mu nie zależy na Wiśle, jeżeli zostanie to "witamy w nowej drużynie"