Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2012, 00:25
wislak68
Wracamy do tego samego? Kolejny raz bedziesz mi zadawal pierdylion glupkowatych kwestii, na ktore oczekujesz ze bede odpowiadal. Oczywiscie potem, gdy ja Ci zadam pierdylion glupkowatych kwestii, to ty juz odpowiedziec nie bedziesz raczyl. Na koniec uznasz ze kwestia zostala omowiona

Cytat:
Ponieważ uważasz że: "szlachta sama od siebie pewnego dnia by uznala ze jednak nie chce miec tych przywilejow" to powiedz mi proszę (oczywiście na miarę swojej wiedzy) z jakiego stanu (tak to się wówczas we Francji mówiło) pochodzili przywódcy rewolty we Francji.
Klasyk. Lapanie sie takich po.......ek, ktore nic w przekazie nie zmieniaja, ale daja pozory ze wislak68 wie o czym gada...
My gadamy o jednostkach czy o ogole? Engels, o ile mnie pamiec nie myli, byl burzujem. Czy to oznacza ze burzuazja (jako klasa, nie jako jednostki) z czasem sama od siebie dokona rewolucji komunistycznej?
P.S
Popraw cytat, bo ja tak nie uwazam

Cytat:
Byłbym również bardzo ciekaw abyś zechciał mi powiedzieć (na miarę swojej wiedzy oczywiście) z jakimi tytułami kończyli swoją karierę (o ile oczywiście nie stracili wcześniej głowy z rąk współrewolucjonistów) oficerowie i dowódcy tej rewolucyjnej armii.
To samo co powyzej; co ma piernik do wiatraka?

Cytat:
Jeśli chodzi o wyjazdy to Tobie poleciłbym Koreę (tę północną oczywiście) albo Kubę (w tym wypadku musisz się trochę spieszyć). Na pewno czułbyś sie tam jak u siebie. Permanentny postęp i rewolucja.
Kolejny klasyk. Znowu jakies po.......ki. O jaki "permanentny postep" Ci chodzi, bo nie jarze? Nie przypominam sobie bym uzyl gdzies tego okreslenia. Dyskutujesz sam ze soba, czy ze mna?
Permanentna rewolucja znaczy? Gdzie ja napisalem za kazda rewolucje jest automatycznie "sluszna"? Gdzie ja napisalem ze potrzebuje teraz rewolucji?

Cytat:
To ludzie ktorzy patrza naprzod, a nie wstecz, ciagna ten swiat do przodu. Tak bylo, tak jest, i tak bedzie" : coś bardzo podobnego wrzeszczał Lenin podpisując wyroki śmierci na "wrogów rewolucji".
I kolejny juz klasyk. Czyli... tanie haselka demagogiczne. Ktore przy okazji nic nie wnosza do dyskusji. Cos bardzo podobnego moze krzyczec kazdy naukowiec ktory lamie okreslony dogmat, i dokonuje rewolucji naukowej. Cos bardzo podobnego mogla myslec sufrazystka z Wielkiej Brytanii, ktora patrzyla w przyszlosc, a nie w przeszlosc naznaczona pol-niewolnictwem kobiety wzgledem mezczyzny.

Teraz pewnie bedzie tradycyjnie; pomijanie niewygodnych kwestii, kolejny pierdylion glupkowatych pytan, i jeszcze glupszych uproszczen. I potem oczekiwania ze ja nad tym wszystkim bede sie meczyl...

P.S
Wiesz juz kim byl np. Giordano Bruno, czy dalej udajesz ze nie, twierdzac przy okazji ze kosciol niczego nie blokowal?
Zastanowiles sie juz nad tym czy dzialania kosciola katolickiego kiedys wspolgraly z nauka Jezusa, czy nie?
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 24.03.2012 o godz. 00:31.