Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2012, 18:06
Do BBudowniczy
Piszesz żeby pisać, tylko po co, skoro piszesz same nonsensy.

-Dzięki Maaskantowi mamy MP 2011 czyżbyś zapomniał ? Mieliśmy też LE, czyżbyś zapomniał ?

-Myśl polska to zablokowanie transferów w ostatnim okienku, to nieudolna praca Moskala i Probierza. Transfery zostały zablokowane , choć zostały zarobione pieniądze w LE i w kw. do LM. Pieniądze zastały też zarobione ze sprzedaży wcześniej wielu piłkarzy np. Marcelo.

-Transfery Stana były tanie jak barszcz, gotówkowe były tylko 3 Melikson (gwiazda ligi), Genkow (dzięki jego bramkom było MP2011 i teraz znowu gra dobrze), Jovanović (zawodnik młody przyszłościowy).

-Garguła jest przypomnę Polakiem , więc coś nie tak z twoim rozumowaniem.

-Owszem chcę węcej Stana Valckx’a, a mniej Twojego idola Bednarza, chcę więcej Meliksona, a mniej twojego ulubieńca Jirsaka (kosztowali tyle samo). Chcę też więcej Jaliensa z początku tego roku, a nie twojego kolejnego ulubieńca Jopa.

-Genkow to król strzelców ligi bułgarskiej, Brożek polskiej , różnica żadna. Za granica Paweł Brożek się kompromituje , więc jest w głębokim cieniu Genkowa czy Bitona którzy w różnych warunkach sobie dobrze radzą., grając w ligach poza swoim krajem.

-Tak się składa że częściowo poglądy FraMata akceptuje więc sam masz problemy z ogarnięciem cudzych tekstów.

-I to jest właśnie problem że nic nie rozumiesz, piłkarze z zagranicy są tani i lepsi, a polski szrot nic nam nie da, ani teraz ani w przyszłości.
Należy budować Wisłę nie zaściankową, opierając ja na polskim szrocie, tylko otwierać na zachód i sprowadzać fachowców takich jak Stan i piłkarzy takich jak Pareiko czy Melikson.

Przykładowo Genkow trafił do nas w cenie polskiego piłkarza ...Robaka.

Jeszcze raz powtórzę to samo, co widać dla niektórych jest tu odkrywcze. piłkarze z zagranicy są tańsi mając umiejętności często większe niż nasi rodzimi, ot mając do wyboru Genkowa czy Robaka lepiej jest sięgnąć po Genkowa (a oferowana cena była podobna). Nie wyklucza to w żadne sposób budowania drużyny również z polskimi piłkarzami, ale na dobrych jakościowo polskich zawodników (którzy są drożsi od zachodnich) stać nas w ilości kilku, a nie kilkunastu.

Rozsądnie budowana zagraniczna kadra i tak samo mądrze uzupełniona Polakami. Mądrze to znaczy że nie Beto tylko Biton, a uzupełnienie nie Jopem tylko Wilkiem. Tylem że to juz dotyczy całej polityki naszego klubu, w której wpływy ludzi pokroju Kapka czy Bednarz rosną, a rozsądnych fachowców jak Stana maleją.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.03.2012 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując