Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2012, 17:20
milosz napisał(a):Wyświetl post
Za to podziękuj polskiej myśli strategiczno szkoleniowej. Cupiał to brak transferów wiosną (tylko Wisła w naszej lidze ich nie przeprowadziła), jakoś tej super utalentowanej młodziezy w Wisle przygotowanej przez poprzedników nie ma, a dodatkowo „super” polscy trenerzy Moskal i Probierz. Jak to dobrze że na złość Tobie jednak np. Genkow zagrał w Bełachatowie świetny mecz ! Rozumiem że chcesz więcej Garguły, a mniej Genkowa, no to mecz w Bełchatowie tego nie potwierdził.

Jakże to, trenerem był półtora roku Maaskant, dyrektorem sportowym Valcx, w jedenastce wybiega 10 obcokrajowców, a ja mam dziękować polskiej myśli strategiczno szkoleniowej? Na którym miejscu i w jakim stanie zostawił zespół "super" trener Maaskant że mam za nim płakać i winić brak wiosennych transferów? Nie przyszło Ci do głowy że transferów nie było, bo przez poprzednie transfery i wysokie zarobki nabytków po prostu w kasie jest pustka? To też wina Cupiała?
Garguła już dawno powinien opuścić ten zespół, za to zapewne ty chcesz więcej Jirsaka i Jaliensa zamiast Wilka?

Problem w tym że Pareiko jest lepszy od Twojego Pawełka, Jaliens to aktualnie najlepszy obrońca Wisły, a Riosa, Christowa czy Paljicia sprowadzali niekompetentni Polacy, a nie Stan Valckx i tu mam dla Ciebie dobrą informacje ..WRÓCILI Twoi ulubieńcy, się szykuj więc na powroty wielkich Polaków … Łobodziński, Jop, Matusuak, Niedzielan…
Uwielbiam takie stawianie sprawy - co złego, to Polak, jak zły piłkarz to tylko Polak, jak lewy obcokrajowiec to wina Polaka który go ściągnął. To już obsesja? Wolę powroty wielkich Polaków : Głowackiego, Brożków, Błaszcza, Sobola, Kosy i wieli innych. Ty zapewne czekasz na powrót "wielkiego" Beto Jak generalizować go generalizować w Twoim stylu

Paweł Brożek to, to robi teraz zawrotną karierę na zachodzie , więc lepiej się na niego nie powołuj, a w ostatnim meczu akurat i Genkow i Biton bramki strzelali. Gdyby zamiast Chaveza grał np. Czekaj byłoby może i 0–2 ale i też czerwona kartka dla niego ,więc wyluzuj troszkę.
Jak na razie to Genkow jedynie marzy by mieć takie osiągnięcia w Wiśle jak Brożek. A Biton? Biton to dobry piłkarz, tylko że jest tylko wypożyczony, więc za niedługo w Wiśle go nie będzie, oczywiście też nic za niego nie dostaniemy. Reszty fantasmagorii nie chce mi się komentować.

Sam tak sugerujesz , więc nie przypisuj mi swoich poglądów.
Proszę czytać ze zrozumieniem - to był komentarz do wypowiedzi Framata, nie twojej.

tyle że na to potrzeba kasy, a tu nasz sponsor szuka tylko opcji oszczędnościowych, niestety.
I to jest cały problem. Jak pojawi się w Wiśle bogaty szejk, albo miłosz wyłoży paredziesiąt milionów euro rocznie na klub, to wtedy będzie nas stać na dobrych piłkarzy z zagranicy. Na razie stać nas jedynie na szrot gwarantujący nam środek tabeli. Amen.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując