Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2012, 08:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Apraho tylko problem jest z tym, że młodsze pokolenia (30 i 20 latków) niosą jeszcze większą zarazę niż będący przez 20 lat na świeczniku obecni 50 i 60-latkowie. Otaczam się osobami, które mają spore aspiracje polityczne (trzech kumpli kandydowało w ostatnich wyborach do Sejmu) i mogę rzec, że to jest jeszcze mniejszy kaliber niż zaprawieni w boju politycy. Od kilku lat jak mantrę powtarzałem konieczność wymiecenia większości znanych polityków z życia publicznego, w szczególności dwóch głównych partii politycznych, ale od jakiegoś czasu dochodzę do wniosku, że brakuje w tym kraju liderów i elit, które przez lata były systematycznie niszczone, aby w ciągu następnych dwudziestu lat mogło się coś jeszcze zmienić. O nastolatkach nie mówią,c bo dopiero oni mają wyżarte mózgi.

Od lewa do prawa ta sama szarzyzna.
Po to został wprowadzony taki a nie inny system nauczania w 1990r żeby obecne pokolenie 20-30 latków myśłało tylko o czubku własnego nosa inaczej mówiąc kategoriami tylko i wyłącznie kategoriami własnego partykularnego interesu a nie o czymś tak abstrakcyjnym jak dobro wspólne w kategoriach całego społeczeństwa. Minęło już 23 lata - zostało wykształcone nowe pokolenie- teraz potrzeba znów 20 lat żeby to odwrócić.
Mówisz o wycięciu 2 najwiekszych partii .Wg.mnie w każdej partii jest masa oszołomstwa i karierowiczów.I tak będzie zawsze (pewnie w każdym systemie). Nie zgodzę się jedank że Kaczyński uczestniczył w tworzeniu obecnego systemu, albo że go podtrzymuje i wg.mnie to jedyna osoba z obecnej elity politycznej która ma możliwość wprowadzenia zmian i oczyszczenia życia publicznego z zarazy. Inna sprawa czy się zgadzam z każdą jego propozycją gospodarczą ale o detalach można rozmawiać i tworzyć rożne opcje jeśli ci którzy szkodzą krajowi od lat zostaną wykluczeni z życia politycznego. Wiem podasz przykład radnych czy poslów PISu którzy coś tam maja za uszami.
Ale w tym chaosie politycznym stawiam na syna powstańców warszawskich nie posiadającego własnego konta a nie na nomenkleturę komunistyczno-układową czy marginalne partie które w obecnym układzie nie mają sztycha więc nie ma o czym mówić.Krótko mówią OBECNIE nie popierając Kaczora popierasz utrzymanie status quo w polityce
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej