Rinah napisał(a):

Śmiać to można się jedynie z Twoich pustych uwag, a nie z merytorycznej argumentacji Markusa.
Jeśli to obcokrajowcy są problemem, dlaczego najsłabiej wypadają Polacy: Garguła, łapiący kartki Czekaj? Który obcokrajowiec zachował się ostatnio tak skandalicznie jak Małecki? A popełniający błąd za błędem Moskal to też obcokrajowiec?
|
Małecki chciał zarabiać godnie, a zarabia kilka razy mniej niż ten szrot z zagranicy, który nic nie gra (oprócz Pareiki i Meliksona, czasem Chaveza, Diaza i Jovanovicia). Ja bym też protestował na jego miejscu, tylko oczywiście inaczej (starałbym się jeszcze bardziej pokazać na boisku, że należy mi się podwyżka).
Wysyp obcokrajowców olewający grę dla mnie jest większym skandalem niż dla wielu zachowanie Małeckiego.
A dla tych fanatyków szrotu zagranicznego, obliczcie sobie ile Wisła na nich straciła kasy. Niby Wisła nie ma pieniędzy, jest biedna, a minimum kilkadziesiąt milionów złotych straciła przez kilka lat na tych wszystkich zawodnikach, który nic nie grali. Tych obcokrajowców było mnóstwo, a tylko jednostki się sprawdziły (pamiętacie Beto, Christowa, Chiacu, Radovanovicia, Burnsa, Omeonu, Siwakowa, Riosa, Vargę i wielu innych, czy będziecie udawać, że ich nie było?).
Powinien być zrobiony szczegółowy audyt finansowy z ostatnich lat i wtedy może niektórzy by zrozumieli. Tylko wówczas pewni aktualni bądź byli pracownicy Wisły mieliby zarzuty prokuratorskie.
Markus powinien z niejakim Marcinem Gaborem stworzyć własną gazetę (najlepiej pod patronatem Platformy Obywatelskiej, bo słowa Donka o Zielonej Wyspie, itp. są tym samym bajdurzeniem jak felietony tych dwóch dziennikarzy), aby umieszczać tam swoje teksty, bo świetnie by się dogadali:
http://www.weszlo.com/news/7050-piek...walniajcie_nas. Tylko z rzeczywistością nie ma to nic wspólnego. Poczytaj sobie felietony Gabora z ,,Tylko piłki", to się przekonasz.
Ta polityka stawiania na obcokrajowcach spowodowała, że po dziewiętnastu kolejkach Podbeskidzie, Ruch i Korona nas wyprzedzają.