|
Napisałem niedawno na weszło, że Wisła chce najmniejszym kosztem zdobyć Mistrzostwo. Tak to nie zdobywa się trofeów, nawet w Polsce. Ale napisałem też, że wolałbym by Wisła grała o utrzymanie grając przeciętnymi Polakami, niż tymi co grają teraz, z którymi trudno się identyfikować. Zostawić Chaveza, Ilieva, Meliksona, Bitona (nierealne), Jovanovica i jeśli jest tani, to Lameya + Pareiko, jeśli nie znajdą nikogo ciekawszego. Małecki może rzeczywiście nie chce grać z tymi obcokrajowcami i może na nich się wypiął, nie można tak robić, ale mam wrażenie że trzeba mu przebaczyć po "czystce" (jeśli takowa będzie), do tego Garguła, Wilk.
A moje propozycje z każdego klubu i pytanie czy da się zrobić z tego drużynę?
Widzew: Madera, Dudu
Górnik: Danch, Marciniak, Pazdan - w defensywie solidni i perełka Nakoulma, jak mozna było go odpuścić kiedy wymiatał w 1 lidze? Pewnie Legia go kupi
GKS: Kosowski (umowa krótkoterminowa z opcją przedłużenia), Buzała/Nowak (dwaj dynamiczni zawodnicy, Nowak dawno nie miał kontuzji)
Korona: Kiełb (nierealne), Korzym (walczak), Malarczyk (ławka, z opcją wypożyczenia jeśli by nie grał)
Ruch: Jankowski, Piech, Janoszka (na pewno nie gorszy niż Kirm)
Lechia: Traore, Grzelczak, Lukjanovs
Jaga: Tyminski, Bandrowski, Grzyb, Plizga, Kupisz, Norrambuena
Zagłębie: Pawłowski, Abwo
Śląsk: Cetnarski, Mila, Kazmierczak, Sobota, Celeban - najmniej realne bo walczą o mistrza, zobaczymy jednak co po sezonie
Transferów z Legii i Lecha nie przewiduje, choć gdzieś tam przewinął w plotkach Wawrzyniak i Rzezniczak.
I ja sie pytam, mało Polaków? Mało zawodników z naszej ligi którzy by nie byli gorsi niż nasi obecni zawodnicy? Da sie stworzyć z tego dwie jedenastki? Da. A pamiętajmy, że odpuściliśmy Lewego, Świerczoka, kilka lat temu za Skorży Frankowskiego itd.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 27.02.2012 o godz. 14:36.
|