Dzimi napisał(a):

Jeszcze opinia postronna, potwierdzająca wersję Małeckiego.
Wygląda na to, że chciał przeprosić za zachowanie podczas meczu ze Standardem, i zaproponował dla siebie karę - odsunięcie od występu w Lubinie. To chyba zostało (?) silnie nad-interpretowane przez klub, jak brak chęci do grania i trenowania. Skupiono się na tym, że odmówił występu, nie biorąc pod uwagę że to była propozycja odbycia kary za zachowanie. Zresztą nie wiemy jakie naprawdę padły słowa. Ale ta sprawa może się jeszcze ciekawie zakończyć, nawet w Sądzie cywilnym.
|
Opinia Wilka wcale nie potwierdza wersji Małeckiego , też dużo zależy od interpretacji ale Czarek nie użył słów ,że Patryk sam zaproponował dla siebie karę za to zachowanie w postaci braku wyjazdu na mecz z Zagłębiem. Czarek wyraźnie powiedział ,że Patryk przeprosił zespół i podkreślił że nie chce brać udziału w najbliższym meczu . O tym że to miała być kara zaproponowana przez Patryka nic nie wspomniał . Po drugie z wywiadami jest tak ,że jakiś dziennikarz zawsze może coś od siebie dodać a w przypadku trenera mamy wideo i ja wierzę Moskalowi . Zresztą wątpię żeby Małecki w nerwach , pod wpływem emocji taką wersję powiedział jaka jest na stronie SKWK.
Na stronie stowarzyszenia próbuje się maksymalnie wybielić Patryka jednocześnie atakując klub i osoby w nim pracujące od prezesa, trenera , kierownika po piłkarzy ( z wyjątkiem Sobola) .
Zresztą gdyby Małecki powiedział do Moskala ,np. "trenerze , za bardzo mnie poniosło , przepraszam , zgodzę się na każdą karę ,nawet gdy mnie Pan nie zabierze z drużyną do Lublina " to przecież nawet nie byłoby sprawy !!! I z pewnością za takie coś zawodnik nie zostałby usunięty z drużny bo niepodanie ręki trenerowi przy zmianie to nic nadzwyczajnego a skoro ta sprawa zakończyła się jak zakończyła musiało być znacznie grubiej niż to Patryk powiedział w wywiadzie umieszczonym na stronie SKWK i wersja trenera jest dla mnie wiarygodniejsza .