Z tego co Patryk powiedział na stronie SKWK wynika, że jedna ze stron sporu kłamie:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Klub:
Cytat:
Patryk miał czas na przemyślenie swojego zachowania, ale nie stawił się dzisiaj na spotkanie z trenerem - powiedział rzecznik prasowy Wisły Kraków, Adrian Ochalik.
Patryk (...) przed drużyną powiedział, żeby go nie brać pod uwagę przy ustalaniu składu na Zagłębie, że nie chce tutaj grać i trenować - ujawnił trener Wisły.
|
Małecki:
Cytat:
|
Ja sam zaproponowałem, że ze względu na moje zachowanie mogę nie jechać do Lubina i w tym czasie trenować z Młodą Ekstraklasą. Nie wiem czemu podano taką wersję, że powiedziałem, że nie chcę grać dla tego klubu - tłumaczy Patryk Małecki.
|
Jeszcze opinia postronna
Cytat:
|
- Patryk po spotkaniu ze Standardem zakomunikował trenerowi w szatni, że nie chce być brany pod uwagę przy ustalaniu kadry meczowej na Zagłębie. Sam zrozumiał swój błąd i zrozumiał, że zrobił źle. Przeprosił całą drużynę i podkreślił, że nie chce brać udziału w najbliższym meczu... - zrelacjonował kapitan Wisły, Cezary Wilk.
|
Wygląda na to, że chciał przeprosić za zachowanie podczas meczu ze Standardem, i zaproponował dla siebie karę - odsunięcie od występu w Lubinie. To chyba zostało (?) silnie nad-interpretowane przez klub, jak brak chęci do grania i trenowania. Skupiono się na tym, że odmówił występu, nie biorąc pod uwagę że to była propozycja odbycia kary za zachowanie. Zresztą nie wiemy jakie naprawdę padły słowa. Ale ta sprawa może się jeszcze ciekawie zakończyć, nawet w Sądzie cywilnym.