Wyświetl pojedynczy post
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2012, 14:35
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Z decyzją się w 100% zgadzam co nie zmienia faktu, że jest mi tego Małego zwyczajnie po ludzku żal. Prosty, prawie że niepiśmienny chłopak przyjechał do dużego miasta i uwierzył, że jest jak Eric Cantona. Paru równie błyskotliwych jak on klepało go po plecach i utwierdzało w przekonaniu o zajebistości. Nie wiem czy największą krzywdę nie zrobili mu właśnie ci wszyscy jego "wyznawcy". Klub przymykał oko na jego wcześniejsze wyskoki i dawał mu w ten sposób w pewnym sensie zielone światło na kolejne. Niestety dobił do granicy. Szkoda, pewnie gdyby ktoś go wcześniej sprał po dupie i dosłownie i w przenośni może to potoczyłoby się inaczej.
Szanse na karierę ma aktualnie mizerne bo kto go kupi? W Polsce odpadają mu ze względów mentalnych czołowe kluby. Nawet dlatego, że kibice by go nie zaakceptowali. Pozostaje iść do kacapów. Tam pewnie szybko ława i po roku powrót do Polski do jakiegoś badziewnego klubu. A mogło być tak pięknie. Jak mówię, mimo, że od dawna uważałem, że trzeba się go pozbyć to trochę mi tego wszystkiego żal.
Decyzja zła dla obu stron ale innej możliwości nie było.
Mądry post.
Szkoda tym bardziej, że właściwie zagospodarowany Patryk mógł być ważnym elementem wiślackiej układanki przez lata. Nawet nie piłkarsko, bo tu raczej niczego specjalnego bym się nie spodziewał. Bardziej marketingowo. Ale do tego potrzebny był Patryk choć odrobinę dojrzały.
Szkoda, że nie było w Klubie kogoś kto by go na czas wyprostował. Trenera z autorytetem, psychologa etc. Patryka wyprostuje życie.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując