Temat: Bilety
Wyświetl pojedynczy post
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2012, 10:16
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Aleś dał przykłady. Mecze na jesieni, ze słabymi przeciwnikami, albo bezpośrednio po pęknięciu balona "Liga Mistrzów" i po awanturze "Małecki vs. pikniki" kiedy większości odechciało się kibicować.
Przypomnę, że na Polonii pół roku wcześniej było 24 tys i to tylko dlatego, że stadion tyle pomieścił.
Wszystko zależy od wyników, atmosfery, pogody, ceny gęsiego smalcu itp....
A do tego argument o kibicach gości.... z Odense? Bełchatowem? Podpeskidziem? Polonią? Nie żartujmy...

Wisła spokonje ma ok 15 tys wiernych kibiców, z czego pewnie parę tysięcy fanatyków, a do tego drugie 15-20 tys chodzących na mecze okazjonalnie.

Jestem przekonany, że wprowadzenie sprzedaży internetowej poprawiłoby frekfencje o 2-3 tys. Mamy XXI wiek, ludzie odwykli od stania w kilkudziesięciometrowych kolejkach i przyjeżdzania na imprezę 4h przed rozpoczęciem, bo inaczej nie będzie szans na dostanie się. Dla młodych i dla fanatyków to nie problem, ale te dodatkowe 15-20 tys potencjalnych chętnych ma pracę, dzieci, obowiazki. Czas to pieniądz w dzisiejszym świecie. Jak mają zmarnować pół dnia, to wolą wykupić abonament w Canal+ i oglądnąć mecz z piwem w ręku.

Chłopie czytaj uważnie...wybrałem mecze w których nie było 15.000 bo gościu pisał,że zawsze mamy po 15.000 na meczu ...Argument o kibicach gości MIAŁEM NA MYŚLI MECZE Z GÓRNIKIEM I Z RUCHEM gdze gościie mieli komplet po 1500 i mieli wpływ na ilość na stadionie i w tych meczach nawet do 15.000 nie dobiliśmy.

Podajesz przykład meczu z Polonią,że było 24.000 a pamiętasz,że na tym meczu była feta? więc trudno aby nie było kompletu...

W el LM wyglądało to dobrze i na wiosne w kilku meczach będzie podobnie...
Odpowiedz cytując