Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2012, 21:37
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Jutro mija termin zgłaszania nowych zawodników do najbliższej rundy Ligi Europy.-NIE ZDĄŻYMY!!!
Jednego piłkarza można zgłosić jeszcze na dzień przed pierwszym meczem o ile się nie mylę więc jeśli kogoś pozyskamy i załatwimy w odpowiednim czasie wszystkie papiery to będzie mógł zagrać w meczach ze Standardem jednak na razie nic nie wskazuje na to żebyśmy mieli kogoś nowego pozyskać .

Reserve napisał(a):Wyświetl post
Nie żebym się czepiał ale skoro już wytykasz nominalne pozycje to muszę Ci powiedzieć że akurat Diaza podstawową jest LO, podobnie jak Nuneza który nie wiem dlaczego gra na DP.

Poza tym Jaliens również w nominale jest stoperem
Jedna uwaga : Nunez nigdy nie był lewym obrońcą! I nie wiem dlaczego niektórzy sobie ubzdurali ,że jest to właśnie nominalny lewy obrońca . To jest lewy pomocnik!! Zaczynał jako napastnik i z czasem został przesunięty na skrzydło , wprawdzie zagrał kilka meczów w Argentynie na lewej obronie ale z konieczności i w Ameryce Płd często gra się piątką obrońców czy jak kto woli trójką którą na bokach wspomagają boczni pomocnicy i gra na pozycji lewego (powiedzmy) obrońcy w tym systemie różni się nieco od gry lewego obrońcy w systemie z 4 obrońców . Więc lewa obrona w Wiśle to dla Nuneza prawdopodobnie nowość jednak być może Gerwazy okazałby się całkiem niezły na tej pozycji o ile trener będzie go widział na niej ale nie ukrywajmy że ten piłkarz ma też duże możliwości jeśli chodzi o środek pomocy i ja widziałbym go właśnie w takiej roli no bo jeśli przesuniemy go na lewą obronę to kto zastąpi jego na środku pomocy? Jirsak ? Brud? Środek pomocy jest ważniejszy a na lewej Paljić od biedy może być.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.01.2012 o godz. 22:06.
Odpowiedz cytując