Wyświetl pojedynczy post
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2012, 18:16
Michal_1990 napisał(a):Wyświetl post
Real to kawał historii w futbolu. Zarówno sukcesy tego klubu i (do niedawna) gra zachwycały kibiców na całym świecie i przyniosły mu rzesze sympatyków. Z tęsknotą wspominam lata 2001 - 2003 z Vincente del Bosque na ławce trenerskiej. Real grał wtedy futbol nowoczesny, efektowny i skuteczny. Już wtedy dał znać o sobie talent Casillasa, R. Carlos i Hierro byli filarami obrony, fantastyczna druga linia Realu - z Figo, Zidanem i Makelele oraz Ronaldo i Raul w szczycie formy.

Dzisiaj rzeczywiście - Barca góruje zarówno na boisku, jak i w otoczce pozasportowej. Ale irytujące są te symulki z obu stron - to nikomu nie służy. Myślę, że Barca góruje, bo ma w składzie trzech geniuszy - Messiego, Iniestę i Xaviego. A w Realu - nie ma takich zawodników. Higuain mógłby czyścić buty Raulowi, Oezil - Zidane'owi, a Ramos nie jest podporą obrony jak Hierro. Cristiano to świetny piłkarz, ale gra dobrze tylko wtedy, cały zespół jest w formie. Do tego co napisałem wyżej, dochodzi fakt, że niektórzy piłkarze Realu nie umieją przegrywać z honorem (np. Pepe i Ramos). To rzeczywiście odpychające i nie przystoi piłkarzom tego klubu. Fascynacja już minęła, ale sympatia i sentyment do "Królewskich" pozostał.
Mimo wszystko są w stanie wygrać z każdym zespołem - ale nie z Barcą. Jeszcze nie teraz. Mourinho nie do końca pasuje do tego klubu. Joachim Loew to wg mnie idealny kandydat na szkoleniowca Realu.
Świetny post. Podpisuje się pod nim

Tak, sympatyzuje z Barcelona Realu dzisiaj nie trawie, ale klase przeciwnika trzeba doceniac. Wyblakly i juz nie ten, ale jednak przeciwnik

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując