Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2012, 12:05
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Oj prawda Ci to, prawda. Wystarczy, aby sytuację Węgier przekonwertować na nasze krajowe realia i od razu miny by zrzedly piewcom Orbana. Tuska za takie reformy też byście kochali? Ja bym był jednym z pierwszych którzy chcieliby go za to powiesić za jajca.
- całkowite przejęcie środków z OFE i włącznie ich do budżetu (likwidacja II filaru)
- podniesienie podatku VAT do 27% (wyższy poziom niż maksymalny VAT w UE)
- uznanie PiS za partię faszystowską, która działa na szkodę państwa przez to, że bojkotuje działania rządu i jest zagrażeniem dla dobra narodowego
- zmiany w NBP, poszerzenie RPP o członków mianowanych przez premiera oraz v-ce szef NBP
- przyjęcie Karty Praw Podstawowych
- ograniczenie kompetencji Trybunału Konstytucyjnego
- brak zakazu aborcji w Konstytucji
- wymiana sędziów PKW na swoich
- zmiana ordynacji wyborczej pod PO (ponad 50% mandatów w okręgach jednomandatowych)
- nowa ustawa medialna ograniczająca wolność słowa przez dyscyplinowanie mediów opozycyjnych drakońskimi karami
- odebranie częstotliwości posiadanej przez Radio Maryja (nieprzyznanie, a odebranie)

To wszystko uczynił Orban w zaledwie 2 lata

Na resztę odpowiem w weekend.
Hola hola cudak po PiSie dostał rozpędzoną gospodarkę i nadwyżkę 5 mld w stosunku do planowanego deficytu. Więc nie ma co porównywać. Jak za nie długo taczki wywiozą co mają, to całkiem możliwe że u nas będzie trzeba robić to samo co teraz robi Orban.

A że gdyby POmatoły miały większość konstytucyjną to nie liczyli by sie z niczym, nie musisz przekonywać, na prawdę.
Co do mediów to już byś sie nie ośmieszał. Dlaczego rydzyk nie dostał koncesji? To nie ograniczanie wolności słowa? Powiedz ze KRRiT jest niezależna.

Wiem wiem cudak dobry bo mógł zabić a tylko spałował. Bądź mu wdzięczny
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.01.2012 o godz. 12:10.
Hej Nasz TS !!