Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2012, 21:23
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post

Skończ z sarkazmem bo nie o to chodziło, czemu to forum stało się takie płytkie,(...)

.
Wytłumacz mi ale jak inaczej niż sarkastycznie mam odpowiedziedź na absurdalne transferowanie Dudu do Wisły?Przecież tego nie da się traktować serio.

Jest to piłkarz o bardzo miernych umiejętnościach. Lamey jest beznadziejny ale przynajmniej wie co to taktyka, natomiast wierz mi, ale Kopacz Dudu w czymś bardziej zaawansowanym niż długa i do przodu nie dałby rady. Zagranie Ilieva to było właśnie dokładne podsumowanie Dudu. Nie wiedzę go jako gracza, ktory jest podporą defensywy w konfrontacji z kimś lepszym niż Ruch. Widzew to maksimum jego umiejętności. Że tak nazwę to co prezentuje na boisku.

Każdy czas na transfer, który poprawi grę w każdej z formacji jest dobry. Bez względu na to czy za tydzień gramy z Liege czy z Pcimiem. Doprawdy, nie widzę sensu robienia co okienko transferów gości o potencjale Kirma, Jirsaka, Cwielonga, Łobodzińskiego, Garguły,Dawidowskiego itd. Oni żadnej jakości do gry nie wnoszą a kosztują. Jako zmiennicy mogą być, chociaż przy niektórych to ocena na wyrost. Ale aby czegoś więcej po takich Kopaczach oczekiwać, niż dobre wejście z ławki i to od czasu do czasu jest naiwnością. To abdykacja rozumu i rozsądku.

Transfery takie jak do tej pory , poza MP niekoniecznie zdobytym w cuglach, nic nie gwarantują. Fuksem, szczęsciem, zbiegiem okoliczności można awansować do LE, pewnie i do LM. Ale będzie to jednorazowy wyskok zaciemniający ogólny obraz sytuacji. Sytuacji klubu bez bazy treningowej, szkolenia młodzieży i piłkarzach o solidnym potencjale.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.01.2012 o godz. 21:25.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując