emj10 napisał(a):

A ja myślałem, że uwalił w tym kraju lustrację wraz z JKM raz na dobre? Jakieś 1,5 roku temu pisałem o tym w tym temacie jak ktoś będzie chciał szukać.
Nigdy nie miałem zastrzeżeń co do intencji działań Macierewicza, czy Kamińskiego, ale ich skuteczność (uwalona lustracja, fatalnie przeprowadzona likwidacja WSI i teraz nie wiadomo co z komisją ds. Smoleńska na która płacą obywatele) była zwykle na żenującym poziomie.
Ja tak jednak nie uważam, bo były w tym dwudziestoleciu momenty kiedy prawica jakby chciała to mogła zrobić czystkę na miarę Orbana, zdelegalizować partię postkomunistyczną, wykreślić z życia publicznego byłych PZPR-owców na czele z Urbanem, Kwaśniewskim i Millerem, ale o politykach PiS-u (Jasiński, Karski, Kryże) oraz PO (Olechowski) nie zapominając.
|
No kolego,
Bardzo kontrowersyjne tezy. Dlatego proszę merytorycznie (najlepiej w punktach) uzasadnić kiedy można było tę czystkę przeprowadzić i co spartolił Twoim zdaniem Macierewicz z Kamińskim.
Intryguje mnie to tym bardziej że wbrew temu co piszesz pamietam z dyskusji z Tobą że twierdziłeś że postkomunistycznej mafii nie można ruszyć i trzeba się nauczyć z nia żyć.