Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2012, 14:05
A ja myślałem, że uwalił w tym kraju lustrację wraz z JKM raz na dobre? Jakieś 1,5 roku temu pisałem o tym w tym temacie jak ktoś będzie chciał szukać.

Nigdy nie miałem zastrzeżeń co do intencji działań Macierewicza, czy Kamińskiego, ale ich skuteczność (uwalona lustracja, fatalnie przeprowadzona likwidacja WSI i teraz nie wiadomo co z komisją ds. Smoleńska na która płacą obywatele) była zwykle na żenującym poziomie. Oczywiście Drozd wyskoczy z Nocną Zmiana, choć ze 3 razy mu tłumaczyłem, żeby poza jednym filmem poczytał na ten temat (nawet podawałem tytuły), że to jest przyczyna takiego, a nie innego stanu rzeczy, że te sprawy nie wyszły. Ja tak jednak nie uważam, bo były w tym dwudziestoleciu momenty kiedy prawica jakby chciała to mogła zrobić czystkę na miarę Orbana, zdelegalizować partię postkomunistyczną, wykreślić z życia publicznego byłych PZPR-owców na czele z Urbanem, Kwaśniewskim i Millerem, ale o politykach PiS-u (Jasiński, Karski, Kryże) oraz PO (Olechowski) nie zapominając. Niech Macierewicz skupi się na porywaniu tłumów na spotkania kół GP, bo na tym się zna, a nie na kolejnych "reformach". Ostatnio przeczytałem śmieszny tekst na salonie, z którego wynikało, że Macierewicz nadawałby się na przywódcę w PiS. Niby strasznie, niby śmiesznie, ale ja przy swojej całej niechęci dla tej partii nie życzę im takiego losu.

Ostatnio byłem na pewnym wyjściu gdzie Sasin z Hoffmanem brylowali i muszę przyznać, że ten drugi zaczyna wyrastać na naprawdę sprytnego polityka w kuluarach. Gadkę ma też niezłą, wiek jak najbardziej odpowiedni, więc jeśli nie zacznie dryfować innym nurtem i pozbędzie się innych potencjalnych rozłamowców z pomocą Lipińskiego to za kilka lat może przetrącić Kaczyńskiego z fotela prezesa. Nie będzie mu łatwo, ale siłę przebicia ma zdecydowanie większą niż Kamiński, którego nie widzę jako lidera partii, gdyż to typowy zawodnik na urzędasa, a nie na rasowego polityka.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.01.2012 o godz. 14:23.