westersyl napisał(a):

Widziałem urywki meczów.
Czytajcie chociaż to co jest napisane stronę wcześniej...
Myślisz ze skąd ściągano chłopaków do MEsy ?
Szrot z zagranicy był o 3 min od CL, dostarczył nam więcej meczów w europie niż przez ostanie 3 lata.
Rozumiem waszą fascynację Legią ale jestem przekonany, że ona również minie.
|
Oglądałeś mecz w Nikozji? Wisła wtedy była tak zdominowana jak Real w pamiętnym meczu rok temu z Barceloną. To był jednostronny mecz na korzyść APOEL-u. Takie gadki w stylu byłego trenera mnie śmieszą. Wisła nie istniała w tamtym spotkaniu. To mi odpowiedz na pytanie: ilu Polaków w ostatnich latach stanowiło o sile Wisły, a ilu obcokrajowców. Może wówczas ta propaganda z popieraniem szrotu pokroju Jaliensa, Lameya i innych (Beto, Chiacu, Radovanovicia, Vargi, Ouadji, itp.) skończy się. Tylko wiesz jaka jest różnica między Nami a Legią? Że oni na nich coś zarobią, a my zostaniemy z bardzo wysokimi kontraktami na kilka lat. Finansowo to im się zdecydowanie bardziej opłaci, a jak pokazały mecze na jesieni: Czekaj nie jest gorszy od Jaliensa. Dobrze to powiedział Motyka w prywatnej rozmowie, że gdyby któryś z juniorów wypalił, a wynalazki zagraniczne nie, to Cupiał by się na pewnych ludzi wkurzył. Może przez to Czekaj po dobrym meczu z Koroną był odsunięty przez Maaskanta?