arti napisał(a):

Ale Kuba gra w Wiśle nadal czy odszedł po 2,5 sezonu czyli tak jak nie chcesz żeby było?
W kwestii szans dla wychowanków to zdanie forumowiczów chyba nie ma wielkiego znaczenia dla rozwoju ich karier. Wydaje się, że to raczej trenerzy podejmują takie czy inne decyzje.
Natomiast moja osobista opinia na podstawie obserwacji gry w/w wychowanka jest taka, że ma siłę i zdrowie, a nie ma szybkości, zwrotności i koordynacji itd. żeby grać na poziomie mistrzowskiej Wisły. Dostał parę szans meczowych i dobre parę lat treningów żeby przekonać kilku trenerów, że jest lepszy od Głowy, Marcelo, Chaveza itd i niestety cały czas najwyżej ława. Ale to wychowanek i zawsze marzył o grze w Wiśle - więc powinien zostać tu na zawsze... blokując miejsce na które mógłby przyjść ktoś lepszy.
Z drugiej strony rzeczywiście szkoda mi np. takiego Mączyńskiego, który wyleciał bo nikt nie odważył się skreślić drogiego Jirsaka... swoją drogą wg Twojego kryterium TJ jest ok - jak życie pokazało nie przyszedł pograć rok-dwa i odejść do lepszego klubu tylko jest już w Wiśle 4,5 roku (właśnie... głównie jest, a nie gra).
Dobry-słaby, nadaje się-nie nadaje się - na podstawie obiektywnej oceny fachowców. Wtedy będą grać ci co powinni, a my będziemy cieszyć się rozwojem klubu, piękną grą i wynikami.
|
Przecież mówię, że też powinno być miejsce dla takich piłkarzy, którzy odejdą za rok, czy dwa. Podałem przykład zawodników, którzy spełniali to kryterium. Wiadomo, że takich jak Melikson, czy Biton powinno być jak najwięcej. Jednak Paljić nie jest takim graczem, którego zastąpić nie można. Podobnie jak ponad połowa naszych zagranicznych piłkarzy. Czekaj moim zdaniem nie gra gorzej od Chaveza. Wiadomo, że to (jeszcze?) nie jest poziom Głowackiego, czy Marcelo. Jednak żaden z naszych obrońców takiego poziomu chyba nie osiągnie. No może Jovanović. Przy takich stoperach to taki Kowalski nie miał miejsca w składzie. Jednak dzisiaj nie jest pewne, czy gdyby nie był wypożyczony to czy w pewnym momencie nie zagrałby i pokazał, że jest lepszy od Jaliensa.
Boli mnie to, że tacy piłkarze nie otrzymują szans. Maki też nie otrzymały, a teraz chcieliśmy ich rzekomo kupić. Brud powinien zadebiutować w wieku 18-19 lat gdzieś w Ekstraklasie. Jednak mimo wszystko dajmy mu się pokazać. Zero doświadczenia, a gra co któryś mecz epizod. Jak to ma na niego wpływać? Czekaj gra naprawdę dobrze, ale pamiętajcie, że ma mało doświadczenia. Nie zawodzi mimo wszystko. Wy oczekujecie, że w debiutanckim sezonie zagra na poziomie Głowackiego?