Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2011, 01:22
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Słoneczko, przepłacasz dobrych kilkanaście procent ceny telewizora za markę Sony choć bebechy w nim np. matryca pochodzi zapewne od Samsunga lub Sharpa. To nie kineskopowe niezniszczalne Trinitrony sprzed trzech dekad. Różne telewizory zapewne widziałeś w jakimś sklepie gdzie są ustawione w rządku i tak wyregulowane abyś wziął ten a nie inny model. Bo nie wierzę że miałeś okazję postawić sobie w pokoju kilka modeli i podłączać do nich ten sam sygnał. Jest tyle marek na rynku i tak zbliżonych technologicznie że stwierdzenie że coś jest najlepsze jest daleko posuniętym błędem. Ja od kilku lat użytkuję Sharpa i złego słowa nie powiem, choć przy wyborze moim kryterium był stosunek jakości do ceny. Jedna uwaga do osoby chcącej kupić telewizor: dobrze zastanów się nad przekątną telewizora. Ja siedzę około 2,3 m do telewizora i uważam że moje 37" przekątnej to zbyt mało. Idealna byłaby 40-42".
Nie muszę mieć postawionych telewizorów koło siebie żeby zauważyć różnicę. Wystarczyło obejrzeć telewizję SDTV u różnych znajomych (i to kablówkę gdzie obraz jest przesyłany cyfrowo) czy w różnych instytucjach (jak szpitale)i i widac jak obraz sie rozmazuje, tło które powinno być równomierne "pływa". Ja tego nie miałem mimo że korzystam z anteny.
Może LG i Samsungi są dobre jak jest obraz HD ale przy SD ich obraz to zwykły bubel. Jak sie zaczął boom na LCD wiele osób narzekało na obraz w swoim nowym TV po wymienieniu strych kineskopów, że jest gorszy itp.. I ci ludzie się nie mylili bo taki obraz zwykle był w ekonomicznych LG i Samsung, w Sony nie zauważyłem żadnej różnicy na niekorzyść. A o przepłacaniu mówią ci co Bravii na oczy nie widzieli, tylko cenami się sugerują.
A trinitrony były jeszcze 10 lat temu.
Poza tym w sklepie nie pokazują obrazu z anteny tylko z odtwarzacza DVD w standardzie HD wiec nie można porównać telewizorów, pod względem jakości SD. Co wiecej obrazu nie można wyregulować pod względem ostrości i dokładności wyświetlanych obrazów.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 15.11.2011 o godz. 01:26.
Odpowiedz cytując