kreseq napisał(a):

|
PS2: Za "Pilsudzki" powinni biczowac...
|
A za Piłsudzki

Bo nie wiem czy wiesz że tym sposobem ubiczowałbyś conajmniej kilku spośród protoplastów współczesnych organizatorów marszu w którym jak rozumiem brałeś udział

.
Być może nie jesteś tego świadom ale przed wojną nienawiść pomiędzy piłsudczykami a narodowcami była znacznie wieksza niż obecnie pomiędzy PO a PiS. Różnica była taka że prasa endecka miała się w tamtych czasach bardzo dobrze. Skutkiem tego jazda z marszałkiem była wówczas mniej więcej taka jak obecnie z JK. I wytykanie "niepolskiego" zapisu nazwiska komendanta (po prawdzie posuwano się znacznie dalej) bynajmniej nie było czymś wyjątkowym. Wdaje mi się że rozumiem Twoje intencje ale trudno jest mi się mimowolnie nie uśmiechnąć (z sympatią) gdy widzę że uczestnik marszu organizowanego przez ONR chce biczować za błędy w pisowni nazwiska marszałka

.
PS: Bardzo nie lubię takiej "łopatologi" ale jednak czuję się w obowiązku odnieść, gdyż w swojej "abstrakcji" posunąłem się być może trochę za daleko: Jestem dyslektykiem ale akurat wytknięty przez Ciebie błąd nie miał związku z tym faktem. Można powiedzieć że była to taka mała prowokacja w stosunku do kolegi La Furia Dell' Est. Byłem zwyczajnie ciekaw czy taki "światowiec" mający dystans w stosunku do "spontanicznych" form edukacji na rzecz "edukacji w zaciszu domowym" wyłapie ten niuans (wszak aby edukować dzieci samemu należy chyba najpierw tę wiedzę posiąść) czy może raczej skoncentruje się na opowiedzi "ortograficznie błyskotliwej". Jak widać z postu powyżej kolega mnie nie zawiódł

. Wszystkich których razi "łopatologia" tych wyjaśnień z góry przepraszam.