BlurgH napisał(a):

|
Nawiązując do posta jasona wiślaka - chciałbym troszeczkę uspokoić "gorące głowy". Też jestem zwolennikiem DUDU w Wiśle, ale - szanowni forumowicze - zastanówcie się, skąd klub ma mieć pieniądze na obrońcę, za którego trzeba będzie płacić ?
|
Sprawa jest chyba troszkę prostsza. Z tego co się mówiło Dudu kończy się kontrakt wraz z końcem sezonu. Można od stycznia go podpisać. Wtedy w najgorszym wypadku będzie naszym zawodnikiem od lipca. Widzew jednak miał problemy z wykupieniem Dżalamidże. Możliwe, że są jakieś kłopoty z pieniędzmi na transfery. Wtedy nie powinni robić problemów i sprzedać go za ~200 tysięcy euro. Cena adekwatna do czasu obowiązywania kontraktu. Tak wracając do Dżalamidze za 300 tysięcy to mogłaby być niezła inwestycja. Z jednej strony optowałbym za nim, z drugiej ufam, że Stan wie co robi.
W tym okienku przydałyby się wreszcie transfery zawodników w wieku młodzieżowca. Chociaż nie wiem, czy w ocenie polityki transferowej nie pominąłem transferów Karłowicza, Zająca, Czapy i kilku innych. Gdybyśmy posiadali rezerwy łatwiej byłoby o ocenę ich poziomu. Chrapek daje radę w 1. lidze, Nalepa też. Podstawowi zawodnicy MESA. Jednak przekonaliśmy się o tym dopiero wypożyczając ich. Mając rezerwy w 2. lidze mielibyśmy lepszy przegląd zawodników. Poza tym odnoszę wrażenie, że MESA wyszła nam na niekorzyść. Powinniśmy posiadać rezerwy, choćby dlatego, aby Jirsak, Boguski, czy Garguła byli w rytmie meczowym. MESA byłaby dobrym pomysłem, gdyby była do 18. roku życia i nie mogli tam grać 30-latkowie.