Wyświetl pojedynczy post
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 16:36
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Uważałem, że podpsując trenera z zachodu, szczególnie z takiego kraju jak Holandia, gdzie rewelacyjnie pracuje się z młodzieżą, właśnie w tym kierunku pójdzie ewolucja klubu. W kierunku profesjonalizmu. Sądziłem, że trener będzie skupiał się na budowie zaplecza, opracowaniu systemu szkolenia. I, że tutaj na polu fundamentów będzie skupiała się uwaga trenera a nie na doraźnych wygranych z Arką czy innymi Bełchatowami. Widzę, że jednak były to złudne nadzieje. Tym bardziej to dziwne,że przy słabych finansach klubów holenderskich, można za rozsądne sumy pościągać dobrych fachowców od młodzieży, fizjologów itd. Nie, postawiono na doraźne działanie, od meczu do meczu a to wszystko w oparach absurdu jakim było mówienie o LM.

Sądziłem, że jego przyjście spowoduje właśnie to co pisałem powyżej. Budowę systemu, dobrych podwalin pod dalszą pracę. Wszak facet wychowany jest wg poważnych wzorców piłkarskich i to co dla nas w Polsce jest sufitem tam jest podłogą. Uważałem,że powinien wymóc pewne zmiany. A on tymczasem zadowolił się właśnie śmiesznymi zwycięstwami w Polskiej lidze. Do tego zespół grał bez stylu,pomysłu, jakaś kpina. Dosłownie kpina.

Po wywaleniu Maasanta jesteśmy w tym samym miejscu kiedy go zatrudnialiśmy. Zespół gra katastrofę,średek tabeli, masa kontuzji i nie najlepsza atmosfera. Do tego brak systemu szkolenia młodzieży, zaplecza treningowego, probelmy z wykończeniem stadionu, pustki na trybynach. Naprawdę cieniutko z nami.
z tego wynika że to nie trener tylko piarowiec
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując