_KRIS_ napisał(a):

|
czyli generalnie nie beda kombinowac na wlasna reke jaki jest prawdziwy adres tego kogos na "ponagleniu"? nawet jesli dane sie zgadzaja oprocz tego adresu i tej 1 liczby na peselu?
|
Tego nie gwarantuje, ale ja osobiście bym się już nie przejmował. Kiedyś w podobnej sytuacji podałem dane kogoś innego, wszystkie prawdziwe za wyjątkiem nazwiska panieńskiego matki, bo tego nie wiedziałem. Puścili mnie, ale niestety nie wiem co z tego wynikło bo z typem już od jakiegoś czasu nie utrzymywałem kontaktów.
A na pytanie jak to możliwe że go puścili bez psów?
Zdarza się, jeśli uda się fajnie zbajerować, zero kozaczenia, wytykania im ich dennej roboty itd.
Trzeba zebrać się w sobie i odstawić spektakl grzecznego pasażera, naprawdę bardzo skonfudowanego zaistniałą pierwszy raz w życiu sytuacją. Oni mówią że jedziecie na pętle do psów. Ty, że oczywiście, przecież tak trzeba i że naprawdę strasznie Ci przykro i wstyd. Powinni zmięknąć i wziąść te dane "na gębę".
Mnie za to bardzo interesuje co wyświetla się na ich czytnikach. Mam kartę na 173 i już dwa razy jadąc 179, a odbijając od trasy 173 (np okolice kleparza, czy w drugą stronę zakręcając na Wolę) przy sprawdzaniu odchodzili słysząc tylko "piknięcie" że karta jest aktualna. Albo nie wyświetla im się linia albo na prędkości nie rozróżniają 173 od 179. Jak myślicie?
edit: no i chyba sam sobie odpowiedziałem
http://www.kkm.krakow.pl/pl/urzadzen...kontrolerskie/