David. napisał(a):

Witam, stoję przed zakupem pierwszej w życiu konsoli. I jak łatwo się domyśleć wybór padł na: PS3 lub Xboxa. I teraz oczywiste pytanko, co wybrać? Nigdy się tym nie interesowałem, w sieci mnóstwo opinii, ale chciałbym poznać taką od graczy. Co polecacie?
Edit:
"- Nie wierz w mit RROD ( Red Rings of death ), problem wyeliminowany ponad 2 lata temu wraz z nowymi układami Jasper"
No właśnie swego czasu głośno było o RROD, problem już nie występuje? Ewentualnie jak się to łapie? Przy łączeniu z serwerami M$ ?
I jeszcze pytanko bo jest wersja slim 4 GB bodaj. Opłaca się? Jeśli mam dysk zewnętrzny, a załóżmy, że na początku i tak gry będą z płyt. To rozumiem, że ta pamięc to tylko żeby zapisać stan? Czy jak to leci?
|
Bierz Xbox'a z dużym dyskiem, na allegro masz a przynajmniej miałeś do kupienia chińskie konta z punktami.
Np 6000 tyś MSP za ok 60 zł, ściągniesz za to 2 pełne gry i 1 arcade.
Za LIVE trzeba płacić. To jest minus.
Ale taniość gier do ściągnięcia z Market Place dzięki kontom z allegro wyrównuje niedogodność związane z płaceniem za LIVE.
Tylko tak patrzę i nie wiem co jest bo konta wyparowały, ostatnie akcje były 26 października a teraz pussttoo. Nie wiem czy MS znalazł sposób czy to chwilowa trudność. Ale dysku nigdy za mało, instalacja gry na dysk to też dobra opcja bo nie rysuje się tak płyta jak wtedy gdy jest non stop mielona.