Cytat:
|
Zanim zaczniecie sie domagac stawiania na mlodych Polakow to spojrzcie na warunki w jakich trenuja w Wisle.
|
Inicjatywa ze stawianiem na młodych Polaków niestety beznadziejna.
Trzeba domagać się boisk treningowych ! I ogarniętych trenerów młodzieży, trzeba wyeliminować również kolesiostwo raz na zawsze z naszego klubu. Mam tu na myśli. Umieszczanie chłopaków ze względu na starania ojca.
Z Brudem, Czekajem czy Kurto nie widzę żadnej ale to żadnej przyszłości, niestety ale nie wierzę rozwój tych zawodników. Odstrzeliłbym ich już ze względu na motorykę i sposób poruszania się. Co do Kurto to ktoś przypiął do niego łatkę dużego talentu a tyle co on baboli puszcza to się w głowie niestety nie mieści.
Trzeba zwolnić miejsce innym.
Daniel bodajże już 22 lata, Michał już prawie 20, moim skromnym zdaniem nie wyróżnili się zasadniczo niczym w tych meczach co pokazało że warto im dać szansę.
Nie chodzi tu o to że nie popełnił dużych błędów czy nie wyglądali tragicznie, dla mnie Daniel mógłby stracić 3 piłkę w środku pola co mogłoby się skończyć nawet golem, ale jeśli pokazał by coś ciekawego, np szybkość, odwagę, ze 2 trzy podania wysokiej klasy, jakiś drybling, soczysty strzał. Niczego takiego nie zauważyłem w jego grze. Uważam że potrzebna jest większy "ruch" w na niższych szczeblach kadrowych naszego klubu. Jeśli ktoś się nie nadaje to trzeba mu podać rękę i pożegnać a nie trzymać trzy cztery lata. Dlaczego ? Po prostu większa jest szansa że przy częstszych ruchach kadrowych znajdziemy utalentowanego piłkarza. A nie oszukujmy się jeśli ktoś urodził się wróblem to orłem nie zdechnie.